Nederlands 19 team behaalt 11e plek op het EK!

Algemeen

Nederlands 19 team behaalt 11e plek op het EK!

Het Nederlands team U19 is elfde geworden op het EK in Lissabon. Het team, bestaande uit Thijs Roukens, Frank Goossens, Tom Schreurs, Fleur Maas en Juliette Permentier, haalde nét niet de top-8.

Waar het individuele toernooi met een elfde plek voor Maas en een veertiende plek voor Roukens nog zo positief was verlopen viel het teamtoernooi misschien toch iets tegen. In de poule werd verloren van de sterke Zwitsers en van Wales, waar wel werd gewonnen van Griekenland en Noorwegen. Tegen Wales lagen misschien kansen, maar de mannen verloren, waardoor de overwinning van Maas niet uitmaakte.

In de strijd voor plek 9 werd eerst gewonnen van Portugal (3-0), waarna helaas werd verloren van Israel (1-2). In de laatste wedstrijd werd het toernooi wel goed afgesloten tegen Zweden (2-1). 

Het toernooi werd uiteindelijk overtuigend gewonnen door Engeland. De Engelse jeugd verloor zelfs geen enkele wedstrijd! In de finale werd Spanje opzij gezet. Klik hier voor alle uitslagen van het EK U19 in Lissabon.

 

Bron:Squashlife

« Terug