Schweertman / Bennett naar kwartfinale op WK

Algemeen

Schweertman / Bennett naar kwartfinale op WK

Piëdro Schweertman en Dylan Bennett hebben op het WK Dubbel in Manchester verrassend de kwartfinales bereikt. In de groepsfase versloeg het ongeplaatste Oranje-duo op dinsdag de hoger ingeschaalde Maleisiërs Nafiizwan Adnan en Ivan Yuen (11-7, 1-11, 11-7) en de Indiërs Vikram Malholtra en Mahesh Mangaonkar (11-6, 11-6), waardoor het laatste groepsduel op woensdag tegen de Schotse topfavorieten Alan Clyne en Greg Lobdan (2-11, 5-11 nederlaag) niet meer van belang was.

 

“We zijn super trots dat we zonder enige dubbelervaring of training zijn doorgedrongen tot de laatste acht op het WK. Zeker omdat we twee hoger geplaatste teams hebben verslagen”, aldus Schweertman die begin dit jaar voor het eerst Nederlands kampioen werd. “Vooral voor spelers uit de Gemenebest-landen is dit een belangrijk toernooi met het oog op de Commonwealth Games die volgend jaar plaats vindt in Australië. Om van teams uit die landen te winnen geeft dan ook een extra lekker gevoel.”

 

In de kwartfinales stuiten Schweertman en Bennett donderdag om 18.00 uur lokale tijd waarschijnlijk op de als tweede geplaatste Australiërs Ryan Cuskelly en Cameron Pilley. De ‘Aussies’, die beiden op de individuele wereldranglijst in de top-20 staan, zijn nog ongeslagen in Manchester en hadden gisteravond in hun duel tegen de Zuid-Afrikanen Jean-Pierre Brits en Christo Potgieter aan één game genoeg om groepswinnaar te worden.

 

In het gemengd dubbelspel zijn Schweertman en Bennett tot nu toe minder succesvol. Schweertman verloor met Natalie Grinham aan zijn zijde de eerste twee duels in de groepsfase tegen het Engelse duo Daryl Selby / Alison Waters (4-11, 9-11) en de Canadezen David Baillargeon en Nikki Todd (11-6, 6-11, 10-11). Bennett moest met zijn zusje Milou van der Heijden ook twee keer het onderspit delven tegen Peter Creed en Tesni Evans uit Wales (6-11, 6-11) en tegen Saurav Ghosal en Dipika Pallikal uit India (4-11, 4-11). Vandaag staan de resterende groepsduels op het programma voor de Nederlanders.

 

Grinham en Van der Heijden slaagden er in het vrouwendubbel niet in de laatste acht te halen. De als eerste geplaatste Nieuw-Zeelanders Joelle King en Amanda Landers-Murphy bleken dinsdag met 11-5, 11-4 te sterk voor de Oranjedames, en op woensdag waren ook Samantha Cornett en Nikki Todd een maatje te groot voor onze landgenoten: 11-8, 11-5.

 

Meer informatie over het WK Dubbel is te vinden op de officiële website www.wsfworlddoubles.com.

 

© SquashLife.nl

« Terug