EK Jeugd Teams -15 -17 Dag 2

Algemeen

EK Jeugd Teams -15 -17 Dag 2

Vandaag speelden de Nederlandse teams hun 3e en 4e wedstrijd van het EK. Beide teams hebben het enorm goed gedaan en spelen morgen de kwartfinale tegen Frankrijk!

Team <15
Het jongste team won vandaag beide wedstrijden. De eerste wedstrijd wonnen ze met 2-1 van Tsjechië. Rowan Damming startte en won snel met 3-0 van Alex Kelar. Daarna was het de beurt aan Sam Gerrits, hij verloor helaas in een hele spannende wedstrijd met 3-2 van František Procházka. Gelukkig kon Lianka Radzyminski haar hoofd koel houden en won met 3-1 van Tamara Holzbauerová. Met deze winst op Tsjechië verzekerde Nederland zich op een plek in de kwartfinale. De tweede wedstrijd van de dag werd gespeeld tegen Schotland. Rowan Damming verloor helaas de eerste wedstrijd met 3-0 van Adam Hunter waardoor Nederland op een 1-0 achterstand kwam. Knut Hogervorst en Elfi Markus maakte dit goed door allebei met 3-0 te winnen. Dit maakte de eindstand 2-1 voor Nederland.
De Nederlanders zijn knap 1e geworden in de poule. Morgen spelen zij tegen Frankrijk voor een plek in de halve finale.

Team <17
Het team <17 had een lastige eerste wedstrijd tegen het nummer 1 geplaatste Engeland. Stan Al speelde de eerste wedstrijd tegen Jared Carter, hij verloor helaas met 3-0. Daarna verloren Sebastiaan Hofman en Carlijn de Zwijger ook hun wedstrijden met 3-0. De Nederlanders konden helaas niet stunten en verloren met 3-0 van het getalenteerde Engeland.
De laatste wedstrijd van de dag was belangrijk voor een plek in de kwartfinale. Deze wedstrijd was tussen het nummer 8 geplaatste Nederland en het nummer 9 geplaatste België, gegarandeerd spannend dus! Dit was meteen te zien in de eerste wedstrijd, Tjeu speelde tegen Thimi Christiaens. Op de Luxembourg Junior Open verloor Tjeu nog met 3-1, maar Tjeu liet zien goed in vorm te zijn voor dit EK en hij won met 3-1. Dit bracht de 1-0 voorsprong voor Nederland. Daarna speelde Stan Al tegen Harold Castiaux, zij bleken erg aan elkaar gewaagd te zijn. Helaas verloor Stan Al nipt met 3-1, dit bracht de stand op 1-1. De laatste wedstrijd werd beslissend, Fleur Maas speelde tegen Laura Deruyck. Fleur won netjes met 3-0 waardoor Nederland uiteindelijk won met 2-1!
Door de winst op België weet Nederland zich toch nog te kwalificeren voor de kwartfinale. Ook zij spelen net als het andere Nederlandse team morgen tegen Frankrijk voor een plek in de halve finale!

Succes morgen in de kwartfinale!

Klik op deze link op het speelschema te bekijken

 

(Bron: www.tmgsquash.nl)

« Terug