Egypte blijft PSA World Ranking domineren

Algemeen

Egypte blijft PSA World Ranking domineren

Ook voor de maand juli blijft Egypte de PSA World Ranking domineren. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen bestaat het hele podium met spelers uit het land van de piramides. Nour El Sherbini (PSA-1) staat al 27 maanden bovenaan de prestigieuze ranglijst. Mohamed Elshorbagy (PSA-1) nu alweer vijf maanden.

Bij de vrouwen is de afgelopen maand niets gebeurd. El Sherbini blijft bovenaan met op enige afstand Raneem El Welily (PSA-2) en Nour El Tayeb (PSA-3). Joelle King (PSA-4) en Camille Serme (PSA-5) vervolledigen de top-5. De eerste Nederlandse vinden we terug op plek 39 in de vorm van Milou van der Heijden (PSA-39). Verder zijn ook Tessa ter Sluis (PSA-88) en Sanne Veldkamp (PSA-138) actief op de PSA World Tour.

Ook bij de mannen is er in de top niets veranderd. Elshorbagy heeft een ruime voorsprong op landgenoten Ali Farag (PSA-2) en Marwan Elshorbagy (PSA-3), die op hun beurt weer een veilige marge hebben op Tarek Momen (PSA-4) en Simon Rösner (PSA-5). Door het stoppen van Nick Matthew is Daryl Selby (PSA-16) de eerste Engelsman op de lijst. Hem vinden we terug op plek 16.

Vanuit Nederlands oogpunt hebben we één speler in de top-200. Marc ter Sluis staat op plek 194. Roshan Bharos (PSA-205) en Tess Jutte (PSA-215) behoren net niet tot de beste 200 spelers van de wereld

Lees ook: Waarom is Egypte zo’n grootmacht in squash?

Van onze partner Squashlife

« Terug