Laurens Jan Anjema pakt goud op World Masters

Algemeen

Laurens Jan Anjema pakt goud op World Masters

Op het World Masters Squash 2018, dat afgelopen maand plaatsvond in Charlottesville (VS), pakte  Nederlander Laurens Jan Anjema de kampioenstitel in de categorie heren >35. 

In het toernooi speelde Anjema eerst tegen landgenoot Rene Mijs. In drie spannende games won Anjema met 3-0. Daarna versloeg hij Gavin Jones en Alejandro Garbi. In de finale speelde hij tegen Alister Walker, de voormalige #12 ter wereld. In een spannende wedstrijd versloeg Anjema hem met 3-1 en sleepte hij de wereldtitel in zijn cateogrie binnen. Deze mooie overwinning komt twee jaar nadat Anjema stopte als PSA-speler. Hij won eerder onder andere tien nationale titels en behaalde als eerste Nederlander ooit een plek in de top-10 van de PSA World Ranking. Dit was de eerste keer dat de Hagenaar meedeed aan het wereldkampioenschap.

Squash Bond Nederland is ontzettend trots op Anjema en we feliciteren hem hierbij dan ook van harte met deze geweldige prestatie!

In totaal speelden er meer dan 750 squashers uit 63 verschillende landen mee in categorieën variërend van >35 tot >80. Meer info en foto’s vind je op https://worldmasterssquash.tumblr.com/
 

« Terug