Belangrijkste wijziging DPD SBN Competitie 2018-2019

Algemeen

Belangrijkste wijziging DPD SBN Competitie 2018-2019

De competitie begint aanstaande vrijdag en met de competitie voor de deur, willen wij middels dit bericht toch aandacht vragen voor de belangrijkste regelwijziging voor komend seizoen. Wij hebben namelijk gemerkt dat veel deelnemers nog vaak onwetend zijn over een nieuwe regel, deze niet goed interpreteren of zich er niet van bewust van zijn dat er een nieuwe regel is. Het niet juist naleven van deze regel kan wellicht tot vervelende consequenties leiden. Lees dit bericht dan ook goed en aandachtig door.

Jarenlang zijn er twee momenten in het jaar die invloed hadden op de te volgen spelersvolgorde. Bij aanvang van de competitie EN op de helft, slechts twee keer per jaar dus. Dit werd gedaan aan de hand van de ranking die op het moment waarop deze vaststelling plaatsvond, gepubliceerd was.

De wijziging in deze regel is dat de spelersvolgorde niet langer wordt bepaald aan de hand van de ranking op slechts twee meetmomenten per jaar, maar dat deze iedere maand opnieuw zal worden vastgesteld. Samenvattend, ieder maand een nieuwe vaststelling, dus NIET maar twee keer per jaar.

Deze regel is bij de DPD SBN MIX-Competitie met succes getest en nu ook geïmplementeerd voor de reguliere DPD SBN Competitie 2018-2019. SBN is met deze wijziging gekomen nadat hier vanuit de spelers veelvuldig het verzoek kwam om dit meer up-to-date te maken. Middels deze wijziging geeft  SBN gehoor aan dit verzoek en hoopt dat hiermee het spelplezier verhoogd wordt.

Mochten er nog vragen zijn, dan kan er contact opgenomen worden met wedstrijdsport@squashbond.nl of 06 42 05 87 55

« Terug