DPD SBN Eerste Divisie Heren: update 1

Algemeen

DPD SBN Eerste Divisie Heren: update 1

Seizoen 2018-2019 is voor de Eerste Divisie Heren anders gestart dan voorgaande jaren. Er wordt niet gespeeld met TOP/DOWN-poules, maar met één grote poule. Dit resulteert erin dat er maar liefst 19 teams meedoen in de een na hoogste divisie van Nederland.

Update na de 6e speelronde

Het enige team dat na zes rondes nog ongeslagen is en dus bovenaan staat, is het team van Squash & Biljart Ridderkerk H2. Het team heeft zich afgelopen jaar goed versterkt met een aantal spelers van Victoria Squash Rotterdam. Het team o.l.v. Martijn Zoeteman beschikt met spelers als Yasser Fayez, toptalent Luke Stauffer, Tonnie Mijs, Fubara Bestman en de Turkse nummer 2 Uzay Yasar Aysev over een breed en sterk arsenaal aan speler. Zullen zij tot het eind van het seizoen ongeslagen blijven?

Squash & Ridderkerk voelt hierbij ook de hete adem van het ambitieuze VD BOSCH Squash Almere H1 in de nek. Squash Almere o.l.v. club- en teammanager Thony Schwab staat slechts 9 punten achter en is vastberaden om voor de titel te gaan. Tegenover Omroep Flevoland werd voorafgaand aan het seizoen zelfs de ambitie uitgesproken om naar de Eredivisie te willen promoveren. Met het aantrekken van Nilo Vidal, Bart van Wijnhoven en Ishmael Mubure en de ‘good old’ routiniers Stephan Patz, Mark van Veenhuizen (die voorheen bij Zwolle speelden), het grote talent Sebastiaan Hofman, zet Squash Almere deze ambities kracht bij. Of deze selectie Squash & Biljart Ridderkerk van het kampioenschap gaat afhouden, is maar de vraag. Ze zijn in ieder geval sterk genoeg om de strijd aan te gaan en dit zal zeker niet zonder slag of stroke zal gaan. 

DKTP-it/MAX H2 is ook een van de favorieten voor de titel in de Eerste Divisie. MAX H2 heeft met een wedstrijd minder gespeeld, slechts 19 punten achterstand op de nummer één. Met kopman Roel Zwagerman, Mitchel Kries, voormalig supertalent Seth van der Dussen, routiniers Arjan Janssen en Erik Hendriks en de Beverwijkse talenten Stan Al en Knut Hogervorst, een team met kwalitatief uitstekende spelers. Slechts eenmaal hebben ze dan ook maar verloren in deze competitie. Helaas voor MAX H2 was dit wel de topper tegen Squash Almere. Op 23-11 speelt MAX H2 een absolute topwedstrijd tegen de huidige nummers 1 uit Ridderkerk. Als de Beverwijkers weten te winnen, kan het zomaar de basis zijn voor een uiteindelijk kampioenschap.

Ook onderin is het spannend. Omdat Sieben H1 en Victoria H2 nog geen wedstrijd gewonnen hebben, zullen zij alles op alles moeten zetten om directe degradatie te voorkomen. Op vrijdag 30-11 spelen beide teams in een absolute degradatiekraker tegen elkaar bij Squashpark Sieben waar voor de broodnodige puntjes gestreden zal worden. 

Klik hier voor de stand, alle wedstrijduitslagen en het wedstrijdschema van de DPD SBN Eerste Divisie Heren.

« Terug