Squash Utrecht wint en pakt koppositie in DPD Dames Eredivisie

Algemeen

Squash Utrecht wint en pakt koppositie in DPD Dames Eredivisie

Vrijdag 30 november vond de vierde ronde van de DPD Dames Squash Eredivisie plaats. Hoe staan de teams er nu voor?

Victoria Rotterdam                 vs. DKTP-it/ Max Beverwijk     13-4

Nadat in de DPD Heren Eredivisie eerder deze week Victoria en Beverwijk ook tegen elkaar speelden, konden de clubs dit keer op herhaling in de DPD Dames Eredivisie. De mannen van Victoria zegevierden met 12-0 tegen de Beverwijkse formatie. Opnieuw was Victoria te sterk voor DKTP.it Max Beverwijk, de regerend landskampioen dames won met 13-4. De avond begon onverwacht goed voor Beverwijk met game-winst voor kopvrouw Karin Geertsma tegen de Belgische nummer 31 van de wereld Nele Gilis. Geertsma kon dit echter niet doorzetten en verloor uiteindelijk met 3-1.
Paula de Haas behaalde als enige een overwinning door Claudia Sieben met 3-1 te verslaan. Miantha Kries en Joy Half verloren beide met 3-0 van respectievelijk Juliette Permentier en Lianka Radzyminski. 

 

1:     Nele Gilis                           vs. Karin Geertsma    3-1
2:     Juliette Permentier             vs. Miantha Kries    3-0
3:    Lianka Radzyminski            vs. Joy Half        3-0
4:     Claudia Sieben                   vs: Paula de Haas    1-3

 

Squash Ede                     vs. MeerSquash Hoofddorp    15-2

Onder leiding van SBN-scheidsrechter Mike Versteegh gingen nummer vijf en zes Squash Ede en MeerSquash Hoofddorp de voor de laatste plek. In de eerste twee wedstrijden begon Squash Ede voortvarend door overwinningen van Mirella Leurs-van Halen tegen MeerSquasher Sonja Rhemrev en Herma Florissen tegen Catlyn van Maas de Bie. Van Maas de Bie wist twee keer tot een tiebreak te komen tegen Florissen maar wist deze niet te verzilveren. Ook de andere twee wedstrijden gingen naar Squash Ede. Fritsche en Boon wisten beide nog een game te winnen van Dorenbos en Peters maar moesten de overwinning laten aan Ede. Squash Ede slaat daarmee een gat met MeerSquash Hoofddorp dat met 9 punten uit vier wedstrijden onderaan de DPD ranglijst staat. Squash Ede klimt op de DPD ranglijst naar de vierde plaats.

1:     Milja Dorenbos                        vs. Gabi Fritsche        3-1
2:     Herma Florissen                      vs. Catlyn van Maas de Bie    3-0
3:     Suzanne Peters                       vs. Emme-Lotte Boon        3-1
4:    Mirella Leurs-van Halen            vs. Sonja Rhemrev        3-0

 

De Afbouwcombinatie Squash Zwolle        vs. LetmedoIT Squash Utrecht    5-12

De kraker van de vierde speelronde ging tussen Squash Zwolle en Squash Utrecht. Beide teams hadden nog niet verloren in de competitie en Squash Zwolle had ook alle individuele wedstrijden gewonnen en had daarmee de perfecte score. Beide ploegen strijden samen met Victoria Rotterdam om het kampioenschap, daarmee werd dit een beladen wedstrijd. Dat bleek direct in de openingswedstrijd tussen Emma de Haas van Dorsser en Vivian Dekkers. De Haas van Dorsser wist twee keer de stand gelijk te trekken naar 1-1 en 2-2 maar moest in de vijfde game haar meerdere erkennen in de Utrechtse Dekkers.  Daniek Krukkert wist de stand in wedstrijden gelijk te trekken naar 1-1, door een 3-0 overwinning op Rianne van Mourik. Kopvrouwen Vermeulen en Diepeveen gingen vervolgens de baan op. Dit keer was het Diepeveen die met 3-0 won van Vermeulen. 2-1 voor Squash Utrecht. De beslissende wedstrijd ging tussen Daphne Timmer en Megan van Drongelen. De twee spelers komen elkaar geregeld tegen op de nationale en internationale evenementen. Ook dit keer was er een krachtmeting tussen beide in de DPD Eredivisie. Het was van Drongelen die de overwinning naar zich toe trok in straight games en daarmee de overwinning voor Utrecht bezegelde. LetmedoIT Squash Utrecht neemt daarmee de koppositie in de DPD Eredivisie over van Squash Zwolle.

1:     Dagmar Vermeulen                     vs. Judith Diepeveen        0-3
2:     Daniek Krukkert                           vs. Rianne van Mourik        3-0
3:    Daphne Timmer                            vs. Megan van Drongelen    0-3
4:     Emma de Haas van Dorsser        vs. Vivian Dekkers        2-3

 

Huidige stand in de DPD Dames Eredivisie

 

 

 

« Terug