CS Drachten/Froconsur nieuwe koploper DPD Eredivisie

Algemeen

CS Drachten/Froconsur nieuwe koploper DPD Eredivisie

CS Drachten/ Froconsur mag zich na gisteravond de koploper van de DPD Squash Eredivisie noemen. Na een krappe overwinning op Squash City behaalde de ploeg voldoende punten om Coulisse/Twente voorbij te gaan. De ploeg uit Drachten staat daardoor dit seizoen voor de tweede keer op kop. Coulisse/Twente heeft voor het eerst sinds 20 december 2017 verloren en daarmee komt er een einde aan de recordreeks van maar liefst elf overwinningen op rij van Coulisse/Twente

DKTP.it Max Beverwijk                               vs. MeerSquash Hoofddorp                                     12-2

De Beverwijkse formatie won gisteravond met 12-2 van de nummer twee uit de DPD Eredivisie MeerSquash. DKTP-it/MAX kwam niet in de problemen. In de openingswedstrijd wist Schreurs de eerste game te winnen, maar in de daaropvolgende drie games liet hij zien nog een maatje te groot te zijn voor de pas 17-jarige Tom Schreurs uit Hoofddorp.

 

In de wedstrijd tussen de nummers 1 liet de Engelsman Josh Masters ook een game liggen, maar won uiteindelijk met 3-1 van de Duitse Tim Weber. Deze wedstrijd was voor het publiek wellicht de leukste van de avond, want beide spelers maakten er af en toe een soort shoot-out van waarbij de bal regelmatig uit de nick rolde.

 

In de laatste wedstrijd van de avond liet Iker Pajares zien duidelijk beter te zijn dan Bart Ravelli. De snelle en fitte Spanjaard had op alles wat Ravelli probeerde een antwoord en won uiteindelijk overtuigend met 3-0. Door deze overwinning is het alleen maar spannender geworden in de DPD Eredivisie, want hiermee klimt het team uit Beverwijk van de 6e naar de 5e plaats en staat het nog maar 7 punten achter op koploper CS Drachten.

 

1: Josh Masters – ENG (PSA #50)              vs. Tim Weber GER (#3 DUI)                      3-1

2: Iker Pajares - ESP (PSA #65)                   vs. Bart Ravelli – NED (#6 NL)                    3-0

3: Roberto Kalshoven – NED (#22 NL)     vs. Tom Schreurs - NED (#43 NL)              3-1

 

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

 

Coulisse/Twente                                                          vs. Victoria Rotterdam                               3-9

Coulisse/Twente ging gisteravond verrassend onderuit tegen Victoria Rotterdam. De avond begon met een overtuigende overwinning 3-0 van Joris Wagenaar op Bastiaan Meulenbelt. Die daarmee de avond goed inluidde voor de Rotterdammers.

 

De verwachting was dat Edmon Lopez, nummer 62 van de wereld de stand weer gelijk zou trekken. Die verwachting werd geen realiteit. Schweertman bleek in vorm en won met 3-0. Lopez wist maar 15 punten te scoren tegen de 2-voudig Nederlands Kampioen. De overwinning voor Victoria was daarmee al bezegeld.

 

Laurens Jan Anjema wist een totale afgang voor Coulisse/Twente te voorkomen door van Stephen Cooke met 3-0 te winnen. Coulisse/Twente verliest daarmee de koppositie maar staat met evenveel punten als CS Drachten op de tweede plaats.

 

1: Edmon Lopez – ESP (PSA #62)                              vs. Piedro Schweertman – NED (#1 NL)  0-3

2: Laurens Jan Anjema – NED (#2 NED)                 vs. Stephen Cooke – NED (#10 NL)           3-0

3: Bastiaan Meulenbelt – NED (#24 NED)             vs. Joris Wagenaar – NED (#20 NL)          0-3

 

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

 

Labee Group/ Squash Ridderkerk           vs. LetmedoIT Squash Utrecht

Squash Ridderkerk dat dit seizoen nog geen overwinning wist te behalen was getergd om te winnen in de strijd tegen degradatie tegen de rechtstreekse concurrent Squash Utrecht.

 

Niels Hoevenaars beet het spits af tegen de in vorm verkerende Fransman Fabien Verseille. De eerste game vertoonde matig spel en beide spelers moesten duidelijk aan elkaar wennen, toch was het Niels die in de eerste game aan het langste einde trok door na een 9-6 achterstand, alsnog de game binnen te slepen. In het tweede bedrijf deed de Franse nummer 252 er een schepje bovenop en won hij gedecideerd met 3-1

 

Door het verlies van Niels, was het de beurt aan de rechtshandige Argentijn Francisco Obregon, die zijn debuut op positie 1 maakte tegen Lucas Serme. De Utrechtse Argentijn begon furieus aan de wedstrijd waarbij de hele trukendoos opengehaald werd in hoog tempo.  Helaas verspeelde Francisco een 9-7 voorsprong door het maken van teveel onnodige fouten en gaf hij eerste game bijna cadeau aan Serme. Hierna schakelde Serme een tandje en kwam Franscisco er in het resterende gedeelte van de wedstrijd er niet meer aan te pas.

 

Als slotstuk van de avond mocht de tweelingbroer Rodrigo Obregon het opnemen tegen René Mijs. Bij de start was na de tweede rally al meteen duidelijk dat het een lange wedstrijd kon gaan worden en dat werden het ook. Het werd 2-2 en ook in de 5e game ging het lang gelijk op. Totdat bij een stand van 6-6 routinier Mijs last kreeg van kramp. Met nog een paar mooie rallies als laatste stuiptrekking, kon de ex-international niet voor de kers op de taart zorgen en hield Rodrigo de eer van Utrecht hoog.

 

1: Lucas Serme – FRA (PSA #35)                vs. Fransisco Obregon – ARG (PSA #433)               3-0

2: Rene Mijs – NED (#14 NL)                      vs. Rodrigo Obregon – ARG (PSA #378)                 2-3

3: Fabien Versaille FRA                                vs. Niels Hoevenaars – NED (#11 NL)                     3-1

              

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

 

 

CS Drachten/ Froconsur                             vs. Squash City Amsterdam                                     11-7

De spannendste wedstrijd van de avond ging tussen CS Drachten en Squash City Amsterdam en dat was te merken. In de openingswedstrijd ging het tussen Thijs Roukens en Tom Lucas. In een enerverende wedstrijd waarbij continue één van de spelers de bovenliggende partij was kwam Lucas op een 2-1 voorsprong. Het was Roukens die uiteindelijk de meest fitte speler bleek en wist de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. 3-2 voor CS Drachten.

 

Daarna was het tijd voor de Engelsman vs. de Amerikaan, Richards vs Harrity. Het wedstrijdverloop was een kopie van de voorgaande wedstrijd. Richards kwam met 2-1 voor. Maar dit keer was het de Amerikaan die het spel controleerde en de overwinning naar zicht toe wist te trekken. 3-2 voor Squash City.

 

 In de allesbeslissende wedstrijd ging het tussen voormalig Duits international Norman Jungee en Nederlands International Marc ter Sluis. Jungee liet wist de wedstrijd naar zich toe te trekken tegen de moeilijk bewegende Marc ter Sluis. Aanvankelijk kwam Jungee nog op een 2-0 voorsprong, maar wist ter Sluis op 2-2 te komen. In de laatste game bleek Jungee de rust te kunnen bewaren en de overwinning en de koppositie voor CS Drachten veilig te stellen.

                                        

Aangewezen Scheidsrechter: Karel Huisman

 

 

 

Bekijk hier het volledige wedstrijdschema: https://www.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=B10D0251-3652-4614-8788-22743CD5D3F0&draw=65

 

 

« Terug