DPD SBN Eerste Divisie: Update 2

Algemeen

DPD SBN Eerste Divisie: Update 2

Seizoen 2018-2019 is voor de Eerste Divisie Heren anders gestart dan voorgaande jaren. Er wordt niet gespeeld met TOP/DOWN-poules, maar met één grote poule. Dit resulteert erin dat er maar liefst 19 teams meedoen in de een na hoogste divisie van Nederland.

DKTP-it MAX aan de leiding na 12e speelronde

DKTP-it MAX H2 gaat na twaalf speelrondes aan de leiding van de DPD SBN Eerste Divisie. Na de herfstvakantie won Beverwijkse formatie al haar wedstrijden en wist het directe concurrent Squash & Biljart Ridderkerk te verslaan met 12-5. Met één wedstrijd minder gespeeld en 3 punten voorsprong op Squash & Biljart Ridderkerk H2 en 14 punten voorsprong op nummer drie VDBOSCH Squash Almere H1, lijken de Noord-Hollanders de grote favoriet voor de eindoverwinning. Echter zal er vanavond geen averij opgelopen moeten worden tegen de nummer vier CS Drachten H2.

Squash & Biljart Ridderkerk H2 is na een voortvarende start afgezakt naar de tweede plaats. Na de herfstvakantie was er het verlies tegen DKTP-it MAX H2 en het onverwachte verlies tegen Match H1. Ridderkerk speelt vanavond de lastige uitwedstrijd tegen Meersquash en heeft nog een kraker tegen VDBOSCH Squash Almere H1 op de agenda staan. Het lijkt er op dat deze wedstrijden bepalend zullen worden en dus gewonnen moeten worden, wil Ridderkerk nog een kans maken op het kampioenschap.

Direct na de herfststop werd er pas voor de tweede keer verloren dit seizoen door de enige ploeg uit Flevoland. De nederlaag tegen Meersquash, heeft onverwacht roet gegooid in de ambities om te promoveren naar de Eredivisie. Toch rechtte VDBOSCH Squash Almere H1 haar rug en won de resterende wedstrijden. Met 14 punten achterstand en een uitstekend presterende DKTP-it MAX, lijkt het kampioenschap ver uit zicht. De tweede plek lijkt wel binnen handbereik te zijn. Met slechts elf punten achterstand en één wedstrijd minder gespeeld, heeft de Almeerse ploeg een reële kans op de tweede plaats, waarachter toch een minieme kans op promotie achter schuilt.

Degradatiestrijd

Onderin de Eerste Divisie is het ook erg spannend. De nummer 18 en 19 degraderen direct en de nummers 17, 16 en 15 zullen Nacompetitie moeten spelen.

Voor Victoria H2 lijkt het doek gevallen. Met ruim 25 punten en één wedstrijd meer gespeeld dan nummer 17, lijkt het haast onhaalbaar om boven de degradatiestreep uit te komen. Toch boekte zij afgelopen week een prima overwinning op Squash Apeldoorn. Wellicht dat zij de smaak te pakken hebben en de weg naar boven hebben gevonden. Met de komende wedstrijd tegen All Inn Squash H1, moet er in ieder geval gewonnen worden.

De enige Noord-Brabantse ploeg Sieben H1 heeft het ook zwaar in deze poule. Er werd tot nu toe slechts eenmaal gewonnen. Dit was echter wel tegen de directe concurrent Victoria H2. Sieben speelt vanavond tegen Victoria H3 en de snakken naar de broodnodige overwinning die behaald zal moeten worden, willen de Roosendalers volgend seizoen ook actief blijven in de Eerste Divisie.

In de strijd om Nacompetitie te ontlopen is het razend spannend. All Inn Squash H1, Frans Otten Stadion ASRC H1, Baanreserveren.nl/ Sports World H1, Victoria H3 en Dekker Warmond, staan allemaal (rekeninghoudende met een niet gelijk gespeeld aantal wedstrijden) erg dicht bij elkaar. Het zal dan ook pas in de slotfase van de competitie beslist worden.

 

Klik hier voor de stand, alle wedstrijduitslagen en het wedstrijdschema van de DPD SBN Eerste Divisie Heren.

 

« Terug