DPD NK Squash: Schweertman en Van der Heijden pakken weer de kampioenstitel

Algemeen

DPD NK Squash: Schweertman en Van der Heijden pakken weer de kampioenstitel

Afgelopen donderdag ging het DPD NK Squash 2019 van start. Vier dagen lang werd er in de categorieën Dames A-B-C-D en Heren A-B-C-D hard gestreden om de kampioenstitels. Dit jaar waren er geen verrassende kampioenen: net als in 2018 gingen Piëdro Schweertman en Milou van der Heijden er met de eerste plaats in de A-klasse vandoor. 

SBN wil graag dank uiten naar het Frans Otten Stadion voor het mede mogelijk maken van het DPD NK Squash. Daarnaast dank naar hoofdsponsor DPD en de sportieve sponsor Dunlop voor hun bijdrages. 

Adri van Noort-award & Dick Hoorens van Heyningen Trofee

Hieronder lees je per categorie in een kort verslag. Behalve de spannende wedstrijden werd zondag, op de finaledag, ook weer de Adri van Noort-award uitgereikt aan een persoon of instelling die vrijwillig veel heeft betekent voor de squashsport. De winnaar dit jaar was de organisatie van het HutSpot Dubbeltoernooi. Dit dubbeltoernooi bij Squash Hillegom is al jarenlang beroemd en berucht onder squashend Nederland en trekt tegenwoordig ook buitenlandse spelers aan. De inzet van vrijwilligers is van groot belang geweest in de 20 jaar dat dit toernooi georganiseerd wordt en een inspirerend voorbeeld van hoe je een toernooi tot een legendarisch succes kunt maken.

Knut Hogervorst is de winnaar geworden van de Dick Hoorens van Heyningen Trofee. Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de Talent van het jaar. De progressie die Hogervorst het afgelopen jaar heeft doorgemaakt samen met zijn prestaties op het Europese toneel hebben bijgedragen aan de uitverkiezing. 

Ken Flynn is de winnaar van de Trainers Award. Deze award heeft het motto ‘To rest is not to conquer’ en wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het vak van trainer/coach of die op uitzonderlijke wijze het vak van trainer/coach uitoefent. Kenn Flynn is voormalig hoofdcoach van het nationale team van Maleisië en maakt zich in Nederland nu verdienstelijk als hoofdcoach van de Rotterdam Squash Academy.

Namens de SBN (nogmaals) gefeliciteerd aan alle winnaars!

Heren – A

Piëdro Schweertman werd zondag net als vorig jaar Nederlands kampioen in de Heren-A selectie. Vanaf zijn eerste match op donderdagavond stond Schweertman sterk in zijn schoenen. Hij versloeg donderdag Tim van der Pluijm met 11-2, 11-4, 11-6, op vrijdag was Joris Wagenaar niet tegen hem opgewassen (11-8, 11-5, 11-4) en op zaterdag versloeg hij de latere nummer drie (Thijs Roukens) met 11-8, 11-5, 11-2. Schweertman stond in de finale tegen Rene Mijs, die flink verslagen werd met 11-1, 11-7, 11-3. 
Eerder op de middag streden Thijs Roukens en Roshan Bharos om de derde en vierde plek, een match die gewonnen werd door Roukens met driemaal 11-6.

Winnaars
1.    Piëdro Schweertman
2.    Rene Mijs
3.    Thijs Roukens
4.    Rhoshan Bharos
 

 

 

 

 

  

 

Dames – A

Op de finaledag versloeg Milou van der Heijden net als in 2018 Tessa ter Sluis in de finale. De nummer één en twee speelden een mooie match met 11-6, 11-4, 11-7 als uitslag.
Op zaterdag versloeg de kampioene binnen een kwartier Judith Diepeveen met 12-10, 11-6, 11-7. Eerder die dag speelde Ter Sluis tegen Fleur Maas en won met 11-5, 14-12, 11-5, wat Maas op de derde plek deed eindigen. De top drie is daarmee hetzelfde als in 2018 met Judith Diepeveen als nieuwkomer op de vierde plek.

Winnaars
1.    Milou van der Heijden
2.    Tessa ter Sluis
3.    Fleur Maas
4.    Judith Diepeveen

 

 

 

 

 


 

 

 

Heren – B

De pas 16-jarige Tjeu Dubbeldam versloeg zondag in de finale Sebastiaan Hofman met 11-7, 11-5, 11-9 en werd daarmee kampioen in de B-klasse. Daarmee bewees hij een stuk sterker te zijn dan in 2018, toen haalde hij de top vier niet. Met Rowan Damming (3e plaats) en Knut Hogervorst (4e plaats) bestaat de hele top vier uit andere namen dan vorig jaar. 

Winnaars
1.    Tjeu Dubbeldam
2.    Sebastiaan Hofman 
3.    Rowan Damming
4.    Knut Hogervorst

Dames – B

Brenda Sariowan won zondag in een spannende finale met 6-11, 7-11, 11-7, 11-4, 11-6 van Carlijn de Zwijger. Tegelijkertijd streden Catlyn van Maas de Bie en Joanneke van Kalsbeek om de derde en vierde plek, een match die gewonnen werd door Van Maas de Bie. Daarmee eindigt zij één plek hoger dan in 2018, toen werd ze vierde in de B-klasse.

Winnaars
1.    Brenda Sariowan
2.    Carlijn de Zwijger
3.    Catlyn van Maas de Bie
4.    Joanneke van Kalsbeek

Heren – C

De heren in de C-klasse kwamen pas vanaf donderdagavond in actie. Ondanks dat een paar matches een close call waren, was Romeo Marino sterk genoeg om zijn tegenstanders uit het veld te slaan en er uiteindelijk met de eerste plaats vandoor te gaan. In de finale op zondag won hij met 
11-9, 7-11, 11-7, 11-8 van Jelmer de Haan.

Winnaars
1.    Romeo Marino
2.    Jelmer de Haan
3.    Joep Martens
4.    Patrick van Hal

Dames – C

Ook de dames in de C-klasse gingen vrijdagavond van start. Eva Maas speelde vrijdag en zaterdag een paar sterke maar spannende matches en wist in de finale zondag Samantha van Trijp met een nette 11-3, 12-10,11-9 te verslaan. Samantha Trijp heeft zichzelf met haar overwinning op Elcke Mols één plek hoger in de top vier weten te krijgen dan in 2018, toen ze derde werd.

Winnaars
1.    Eva Maas
2.    Samantha van Trijp
3.    Elcke Mols 
4.    Nathalie van Zeijl

Heren – D

Yves Cattel ging er in de D-klasse vandoor met de eerste plaats nadat hij nummer twee, Niels Meinders, nipt versloeg in de finale met 9-11, 11-8, 7-11, 11-8, 11-8.        

Winnaars
1.    Yves Cattel
2.    Niels Meinders
3.    Jelle Telgen
4.    Miles Horsfield

Dames – D

Ann van Rijmenant stond in de finale tegenover Sabina Bloetjes en wist zichzelf met 11-8, 11-7, 11-8 op de eerste plaats te zetten.

Winnaars
1.    Ann van Rijmenant
2.    Sabina Bloetjes
3.    Jeannette Bakker
4.    Marielle Minderhoud

Alle uitslagen en wedstrijdschema’s zijn hier te vinden.
 

« Terug