Winnaars DPD NK Jeugd 13 17 23 in Zwolle zijn bekend

Algemeen

Winnaars DPD NK Jeugd 13 17 23 in Zwolle zijn bekend

Afgelopen weekend stond het Squash & Cardiofitcentrum in Zwolle volledig in het teken van het DPD NK Jeugd 13 17 23. Thijs Roukens (J23), Fleur Maas (M23), Rowan Damming (J17), Lianka Radzyminski (M17), Victor Santos De Freitas (J13), Elcke Mols (M13) mogen zich Nederlands Kampioenen 2019 noemen. 

De grootste  squashtalenten verzamelden zich afgelopen weekend in de Hanzestad om te strijden voor de felbegeerde titel in de categorieën onder 13, 17 en 23 jaar. De jongste deelnemer is slechts acht jaar oud en de winnares onder 13 jaar, Elcke Mols, slechts negen jaar. 

 

Terugblik op het NK

Centrummanager en coach/trainer Dagmar Vermeulen blikt terug op een prachtig NK: “Het DPD NK Jeugd liep zeer gemoedelijk. Het is prachtig om te zien dat er een zeer talentvolle generatie klaarstaat om het squashen in Nederland naar een hoger niveau te tillen.''

Het was de tweede keer dat de volledige organisatie in handen lag bij Dagmar Vermeulen. Voor het event zijn er veel sponsoren binnengehaald en vrijwilligers gestrikt om er weer een geslaagde dag van te maken.
Er is veel aandacht besteed aan de aankleding, presentatie en de wedstrijdleidingruimte. Een programmaboekje en de belangrijkste wedstrijden werden op alle TV schermen in het centrum van een Live Score voorzien en het vrijwillige socialmediateam heeft o.a. via Instagram en Facebook een geweldig verslag laten zien gedurende het event.

Side events

Ook de Sven Wouters, directeur van de Nederlandse Squashbond, sprak vol lof over het evenement: “Dit is het tweede jaar op rij dat het NK onder 23 jaar plaatsvindt in Zwolle en het voelt als een groeiende, warme familie met een gezonde competitie!’’
Naast de wedstrijden werden er allerlei activiteiten om het toernooi heen georganiseerd. Zo was er een snelheidsmeter aanwezig om te zien wie de hardste service heeft,  was er een gameroom ingericht voor het FIFA Play Station Toernooi en kon men in een loting verschillende prijzen winnen, met als hoofdprijs een ticket voor de finale van de DPD Open dat in april in Eindhoven plaatsvindt.

Spannende wedstrijden

Veel te doen dus, maar het meeste vermaak kwam toch van de wedstrijden. Ongekend spannende wedstrijden en vooral bijzondere kwartfinales, halve finales en finales. Van de 52 gespeelde wedstrijden zijn er veertien 4-setters en dertien 5-setters gespeeld.
Bij de jongens onder 23 zijn de grootse verrassingen geweest, waarbij Luke Stauffer (4e geplaatst) knap de finale haalde en Tjeu Dubbeldam (5e geplaatst) als derde eindigde. Bij de jongens onder 13 werd de finale gespeeld tussen de nr. 4 van de plaatsingslijst (en uiteindelijke winnaar) Victor Santos De Freitas en 3e geplaatste Robert Lindner. De pas 14-jarige Rowan Damming won knap de finale onder 17 jaar, waarbij Damming januari j.l. ook al de titel onder 15 binnen haalde.
 
Op de sociale media (Instagram en Facebook) van Squash Zwolle en Jeugdpromotie zullen er de komende dagen vele leuke foto’s en verslagen geplaatst worden. Voor volledige uitslagen, klik op: NK JEUGD ZWOLLE 2019

Winnaars

   Foto's: Carry Premsela

Heren <23

1. Thijs Roukens
2. Luke Stauffer
3. Tjeu Dubbeldam
Plate: Nick Kamperman

Dames <23

1. Fleur Maas
2. Megan van Drongelen
3. Juliette Permentier

 

 

 

 

Heren <17

1. Rowan Damming
2. Sebastiaan Hofman
3. Knut Hogervorst
Plate: Jerry Bisschops
 

Dames <17

1. Lianka Radzyminski
2. Naomi Nohar
3. Féline Posdijk 
Plate: Annamaria Machalova

 

 

 

Heren <13

1. Victor Santos de Freitas 
2. Robert Lindner 
3. Aiden Vetjens
Plate: Evan Morris

Dames <13

1. Elcke Mols
2. Renske Huntelaar 
3. Ruby Huisman
Plate: Katarina Machalova

   

« Terug