Verrassende ontknoping EK landenteams

Algemeen

Verrassende ontknoping EK landenteams

Het EK Landenteams (ETC1&2 2019) in Birmingham zit er weer op. De ontknoping van dit Europese toernooi zat vol verassingen. De underdogs Frankrijk en Spanje zorgden namelijk voor een onverwachte wending bij respectievelijk de dames en de heren, waardoor de laatste speelrondes allesbehalve voorspelbaar waren. Hoewel de Nederlandse teams niet meededen in de finale, wisten zowel de dames als de heren knap degradatie af te wenden.

Underdogs

Tegen alle verwachtingen versloeg de Franse damesploeg haar Engelse tegenstanders in de finale, waarmee de Franse vrouwen voor de eerste keer goud wist te halen op het EK landenteams. Ook bij de mannen zorgde een underdog voor verassingen. Tot ieders verbazing won de Spaanse herenploeg van titelverdediger Frankrijk in de halve finale, waarmee Spanje voor het eerst in de historie de finale bereikte. In de laatste ronde bleek Engeland echter een maat te groot. De Engelse heren behaalden een 2-1 overwinning, waarmee ze de 41ste titel voor hun land binnensleepten. 

Damesteam

De Nederlandse dames waren als derde in hun poule geëindigd. Hierdoor speelde onze damesploeg niet om de titel, maar tegen degradatie. Gelukkig stelden de Nederlandse vrouwen snel orde op zaken: ze wonnen overtuigend van zowel Spanje als Zwitserland, met respectievelijk 3-0 en 2-1. Hiermee eindigde Nederland op de vijfde plaats, waardoor onze damesploeg ook volgend jaar weer in de eerste divisie spelen.

Herenteam

De Nederlandse herenploeg moest na een veelbelovend begin een stevige nederlaag tegen Denemarken incasseren. Hierdoor was het uitgesloten dat Nederland zou promoveren, maar was het team wel verzekerd van een top-8 notering. Hiermee was degradatie afgewend. Na een 4-0 verlies tegen Tsjechië, speelde Nederland twee keer achter elkaar 2-2 tegen Ierland en Italië. Op basis van het aantal gewonnen games, ging de eerste wedstrijd verloren, maar werd de tweede gewonnen. De Nederlandse mannen eindigde hiermee op de zevende plaats. 

Bekijk alle uitslagen hier
 

« Terug