DPD Dutch Junior Open: Twee keer goud, een keer brons voor de Nederlandse jeugd

Algemeen

DPD Dutch Junior Open: Twee keer goud, een keer brons voor de Nederlandse jeugd

Op het DPD Dutch Junior Open 2019 hebben de Nederlandse talenten Rowan Damming en Fleur Maas de eerste plaats weten te bemachtigen in hun leeftijdscategorie. Bij de Girls under 11 pakte Elcke Mols het brons nadat ze won van landgenote Renske Huntelaar.

 

De veertienjarige Rowan Damming versloeg in de finale van de Boys under 15 zijn tegenstander Paarth Ambani in vier spannende games. Het was voor het eerst in veertien jaar dat een Nederlandse jongen de titel op het DPD Dutch Junior pakt. De tweede geplaatste Fleur Maas wist in vier games van de Britse Alice Green te winnen en sleepte daarmee de titel in de Girls under 19 binnen. Ook zij schrijft geschiedenis, de laatste keer dat er een prijs werd gepakt door een Nederlandse was in 2013.

 

Met de hoogste deelnemersaantal ooit, was het vanaf het begin van het toernooi al gezellig druk in het Frans Otten stadion. Dankzij de 528 jonge en talentvolle spelers waren er het hele weekend fantastische wedstrijden te zien op alle banen. Toernooidirecteur Tom Lucas kijkt terug op een geslaagd evenement: “Ik wil iedereen bedanken voor het enthousiasme en de inzet tijdens het toernooi. Dankzij de spelers, fans, vrijwilligers en hoofdsponsor DPD pakketservice wordt de DPD Dutch Junior Open ieder jaar groter en succesvoller en daar zijn we erg trots op. Graag wil ik ook Cheaptickets bedanken. Hun jarenlange sponsoring en vertrouwen werpt nu zijn vruchten af en resulteert in twee prachtige titels in de Boys U15 en Girls U19.”

 

Het DPD Dutch Junior Open zal volgend jaar plaatsvinden van 8 juli tot en met 12 juli 2020. Meer informatie hierover volgt later op de site.

« Terug