Nieuws

Algemeen

Verrassingen op het Alfa Open internationaal squash toernooi

Bij de dames wisten de nummers 3 en 4 zich niet te plaatsen voor halve finales. Gaby Fritsche (4, NL) verloor van Megan van Drongelen (5/8, NL) met 11-7, 11-6 en 11-5 en Daphne Timmer (3, NL) verloor van Juliette Permentier (5/8, NL) in de kwartfinale met 11-8, 11-6 en 11-5. Tegen de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst waren van Drongelen en Permentier echter niet opgewassen, zij verloren respectievelijk van Tessa ter Sluis (1, NL), voormalig Nederlands Kampioen bij de senioren (11-6; 116; 11-5), en Sanne Veldkamp (2,NL), de Aarlanderveense die 132e op de wereldranglijst staat (5-11; 12-10; 11-7; 11-9).

Ter Sluis maakte haar hogere positie op de wereldranglijst in de finale waar en eiste de titel voor zich op door met 11-6, 11-5  en 11-6 te winnen van Veldkamp. Ken Flynn, de sinds augustus aan Squash Alphen verbonden internationale coach en sinds 6 weken de privé coach van Veldkamp was echter zeer tevreden over het door Veldkamp vertoonde spel. “Sanne heeft ondanks een moeilijke voorbereiding door het onlangs overlijden van haar Oma en de veranderingen die we in haar spel brengen goed gespeeld. De meeste spelers hebben meer tijd nodig om veranderingen in hun spel door te voeren”.

Lees meer »

Algemeen

Nieuw biometrisch onderzoek: squash kan weleens de zwaarste racketsport zijn

Volgens onderzoek van Sports Data Labs en interactiveSquash is squash mogelijk de fysiek zwaarste racketsport ter wereld, zo maakte PSA onlangs bekend. 

Lees meer »

Algemeen

Squash Utrecht Open Dubbels 2018 - Pre Nationals

Lees meer »

Algemeen

Voorbeschouwing: 12e speelronde Dunlop Heren Eredivisie 2017-2018

Vandaag staat de twaalfde speelronde van de Dunlop Heren Eredivisie op het programma. Koploper 'MeerSquash is door het oneven aantal teams in de hoogste divisie vrij, waardoor Coulisse/Twente de positie bovenaan de ranglijst weer over kan nemen. Daarvoor moet het drietal van Henk Meulenbelt wel in eigen huis langs Poort80/MAX zien te komen.

Lees meer »

Algemeen

Nederlandse Jeugd in actie op Luxembourg Junior Open

13, 14 en 15 april vindt de LJO (Luxembourg Junior Open) plaats. Meerdere Nederlandse jeugdsquashers zullen hier in actie komen.

Lees meer »

Algemeen

7 vragen aan… Tessa ter Sluis

Tessa ter Sluis werd begin februari tweede op het NK Squash. Een mooie aanleiding om haar eens het hemd van het lijf te vragen over haar ambities en squashcarrière!

Lees meer »

Algemeen

Inschrijving NK Dubbel geopend: doe mee!

De inschrijving voor het NK Dubbel 2018 is vandaag geopend. 2 en 3 juni zal er bij SquashTime Eindhoven gestreden worden voor de titel 'beste duo'.

Lees meer »

Algemeen

Nederlands jeugdteam U19 9e op EK

Het Nederlands team U19, bestaande uit Tom Schreurs, Luke Stauffer, Henrico van der Vegt, Fleur Maas en Juliette Permentier heeft zijn plaatsing tijdens het EK <19 in Polen waargemaakt. De Nederlandse equipe werd negende, nadat het in de poule niet konden stunten.

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed