Tessa ter Sluis en Piëdro Schweertman Nederlands kampioen

Algemeen

Tessa ter Sluis en Piëdro Schweertman Nederlands kampioen

Favoriet voor de titel Piëdro Schweertman maakte de verwachtingen waar in Zoetermeer. Voor Tessa ter Sluis is het haar eerste titel op het hoogste niveau, na een toch wel verrassende overwinning op Milou van der Heijde.

De tribunes rondom het center court van het Cloud66 NK Sqaush bij Dekker zaten vol met squashliefhebbers. Zij zagen over de hele dag verspreid een aantal goede finalewedstrijden. Met als hoogtepunt de dames en heren finale aan het einde van de dag.

Bij zowel de dames als heren stonden de nummers één van de plaatsingslijst tegenover elkaar, de droomfinales. Tessa ter Sluis wist eerder in de halve finale net te ontsnappen tegen Judith Diepeveen, maar liet in de finale haar beste squash zien. Tegen Milou van der Heijden (nummer één van de plaatsingslijst) pakte ze met sterk spel de eerste game. Milou herpakte zich en met 4-11 stond de 1-1 op het scorebord. De derde game was echter met 11-5 weer voor Tessa ter Sluis. In de vierde game ging het lang gelijk op maar wist Tessa tegen het einde een aantal punten uit te lopen. Het eerste matchpoint werd nog weggespeeld, maar met een goede return op de service van Milou wist de speelster haar eerste nationale titel op het hoogste niveau binnen te slepen. De derde plaats bij de dames was voor Milja Dorenbos die in de strijd om plaats 3 en 4 in vijf spannende games (14-12 in de vijfde) van Judith Diepeveen wist te winnen.

De herenfinale was een herhaling van de wedstrijd in 2015. Sebastiaan Weenink begon goed aan de eerste game maar zag Piëdro Schweertman langszij komen en met 12-10 alsnog de game winnen. De volgende twee games gingen gelijk op, maar op de belangrijke momenten was het toch Schweertman die het betere van het spel liet zien en de nationale titel binnen haalde. Rene Mijs behaalde een derde plaats door in de strijd om plaats 3 en 4 van Bart Ravelli te winnen in vijf games.

Alle uitslagen van het Cloud66 NK Squash zijn terug te vinden op toernooi.nl

« Terug