Van der Heijden herovert titel, Schweertman prolongeert

Algemeen

Van der Heijden herovert titel, Schweertman prolongeert

Dag vier van het NK Squash 2018 is gespeeld, de finaledag, de meest prestigieuse dag in het het Nederlandse squash.

Het werd een mooie dag, waarbij finales van alle categorieën (m.u.v Dames D vanwege strakke tijdschema) op het centre court werden gespeeld.

Dit leverde een aantal leuke finales op. Er werd in elke finale met letterlijk bloed zweet en tranen gestreden om de titel. 

 

Voorafgaande aan de Damesfinale werd de Adri van Noort award uitgereikt aan een vrijwilliger die door zijn/of haar verdienste van de sport deze Award verdient. Karen Maas & Brenda Schreurs mochten deze Award in ontvangst nemen na zich een aantal jaren belangeloos voor de sport te hebben ingezet. 

 

Hierna was het de eer aan de Dames A Milou van der Heijden tegen Tessa ter Sluis. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Milou van dr Heijden, ondanks de druk van het "gewoon binnenhalen van de titel" toch haar hoofd koeld hield en Tessa met 11-7 11-7 11-9 aan de kant zette. "Ik begreep het nooit als Laurens-Jan Anjema zei dat het NK het moeilijkste toernooi is om te winnen. Nu begrijp ik hem maar al te goed. Het NK is het moeilijkst te winnen toernooi dat er is." Aldus Milou van der Heijden na haar titel.

 

Tussen de Dames- en Herenfinale waren en twee uitreikingen. De Dick Hoorens van Heyningen Trofee, die gewonnen werd door supertalent Rowan Damming en de Jonah Barrington Award die werd gewonnen door Ronny Vlassaks als bewezen diensten voor de nedrlandse squashsport en het nederlandse squashtrainersvak specifiek.

 

Hierna was het slotstuk aan Piëdro Schweertman en Sebastiaan Weenink. Wat drie jaar geleden een spectaculaire finale was, was nu een eenzijdige finale waarin duidelijk was wie de betere was. Piëdro hakte Sebastiaan in de pan met 11-4 11-4 11-4  en mocht zich hiermee voor de tweede keer achtereen Nederlands Kampioen noemen. 

Een fantastische dag voor het Nederlandse Squash. 

Squash Bond Nederland wil het Frans Otten Stadion in het bijzonder bedanken voor haar gastheerschap. Ook wil de SBN alle deelnemers, sponsoren en aanwezigen bedanken voor het mogelijk maken van het toernooi.

 

KLIK OP DEZE LINK VOOR ALLE UITSLAGEN

KLIK OP DEZE LINK VOOR ALLE FOTO'S

 

« Terug