Squashploegen bekend voor EK landenteams

Algemeen

Squashploegen bekend voor EK landenteams

De selectiecommissie van Squash Bond Nederland (SBN) heeft dinsdag de spelers en speelsters bekend gemaakt die Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens het Europese Kampioenschap Squash voor landenteams dat van 2 tot en met 5 mei 2018 plaatsvindt in het Poolse Wroclaw.

Dames

De 39-jarige Natalie Grinham treedt net als voorgaande jaren op als playing-captain van de Oranjevrouwen. Ook Nederlands kampioene Milou van der Heijden (PSA-40), Tessa ter Sluis (PSA-87) en Fleur Maas (PSA-165) werden geselecteerd voor het EK. Voor de pas 16-jarige Maas is het haar debuut in het ‘grote’ Oranje. De Rotterdamse behoort in Europa tot de grootste talenten en werd vorige maand tijdens het NK knap derde.

De Nederlandse squashsters hebben tijdens het EK in Polen een medaille als doelstelling. In 2017 eindigde de damesploeg achter Engeland, Frankrijk en Wales nog als vierde.

Heren

Bij de mannen, die tijdens de Europese titelstrijd voor het tweede opeenvolgende jaar uitkomen in Division Two, bestaat het nationale team in ieder geval uit Piëdro Schweertman, Sebastiaan Weenink, Marc ter Sluis (PSA-230) en Roshan Bharos (PSA-283). Voor de vijfde positie komen Tess Jutte (PSA-221) en Thijs Roukens (PSA-426) in aanmerking. Zij spelen later deze maand een Play-Off voor de laatste beschikbare plek. De 31-jarige Weenink fungeert tijdens het EK in Polen voor het eerst als playing-captain van de mannenploeg.

De poule-indelingen en speelschema’s voor het EK worden op 11 april bekend gemaakt door de Europese Squash Federatie (ESF).

« Terug