Organisatie DPD NK Jeugd 11, 15, 19 gaat naar Squash Almere

Algemeen

Organisatie DPD NK Jeugd 11, 15, 19 gaat naar Squash Almere

SBN heeft de organisatie van de DPD NK Jeugd <11, <15, <19 voor de komende twee tot drie edities toegekend aan Squash Almere. Het evenement zal georganiseerd worden op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019 en bepaalt wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen mag noemen in de junioren categorieën <11, <15 en <19. 

Na 10 jaar komt het NK Jeugd weer terug in Almere. In 2009 was het NK Jeugd ook in Squash Almere, toen werd er gespeeld in de leeftijdscategorieën <13, <17 en <23. Destijds waren het Frank Hartkoren, Milou van der Heijden, Marc ter Sluis, Ilona Lagerweij, Christoph Winzer en Megan Tolner die zegevierden.

Vanuit het nieuwe SBN-evenementen beleid gelanceerd op de laatste ALV heeft SBN in juni een bidprocedure gestart voor de DPD NK Jeugd <19. Diverse centra hebben een bid ingediend bij SBN die voorgelegd werden aan een adviescommissie. Op basis van de bids en het advies van de commissie kwam Squash Almere als winnaar uit de bus. ‘’SBN wil graag dank uiten voor het indienen van de diverse bids. Zonder belangstellende centra is SBN niet instaat om dergelijke evenementen te organiseren’’ aldus SBN.

De organisatie van de DPD NK Jeugd <19 ligt voor de komende twee tot drie edities in handen van Squash Almere met recent aangestelde manager Thony Schwab. Schwab is al jaren een bekende in de squashwereld. Begin jaren 2000 als teammanager/coach vijf keer de landstitel gewonnen met Eredivisieclub Squash Zwolle, was voormalig eigenaar van Flevoparq Dronten en organiseerde 10 jaar de Wilson Squash Tour. ‘’Recent ben ik bij Squash Almere begonnen als algemeen manager en  dat doe ik met het enthousiasme van een squashliefhebber. Het organiseren van evenementen zit nog steeds in mijn bloed en vind het dan ook geweldig dat het NK Jeugd naar Squash Almere komt.’’ aldus Schwab. Want een ding is zeker; de jeugd heeft de toekomst.

Wil jij je inschrijven voor dit Nederlandse Kampioenschap? Dat kan: 
https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=77A01A16-C61B-4374-B8AF-35E3C7E3E0E5 
 

« Terug