Van der Heijden naar plek 31 op PSA World Ranking

Algemeen

Van der Heijden naar plek 31 op PSA World Ranking

Milou van der Heijden (PSA-31) is gestegen naar een 31e plek op de PSA World Ranking. In november vorig jaar haalde ze met een 34e plek haar hoogste notering ooit, maar die overstijgt ze drie maanden later met drie plekken.

Van der Heijden kent een paar sterke maanden dit squashseizoen. Door onder andere tweederondeplekken tijdens het Tournament of Champions-toernooi, de US Open, Hong Kong Open én Netsuite Open vinden we haar terug op een 31e plek op de PSA World Ranking. De lijst wordt aangevoerd door Raneem El Welily (PSA-1) voor Nour El Sherbini (PSA-2) en Joelle King (PSA-3). Laatstgenoemde staat ook op haar hoogste positie ooit en zorgt ervoor dat niet bij zowel de mannen als de vrouwen het gehele 'podium' volstaat met Egyptenaren.

Ook bij de mannen zijn er enkele wijzigingen in de top-10. Zo verliest Coulisse/Twente-speler Simon Rösner (PSA-4) zijn plek aan Tarek Momen (PSA-3) en stijgt Paul Coll (PSA-6) naar zijn hoogste notering ooit ten opzichte van Miguel Angel Rodriguez (PSA-7). Ook LetmedoIT Squash Utrecht speler Mohamed Abouelghar (PSA-9) behoort tot de 10 beste spelers ter wereld.

Wat betreft Nederlandse squashers staat Tessa ter Sluis (PSA-91) ook nog in top-100. Zij staat op plek 91 bij de vrouwen. Ook Sanne Veldkamp (PSA-125) is hier te vinden, zij staat op de 125e plek. 

Bij de heren staat Roshan Bharos (PSA-212) nog steeds net buiten de top-200. Marc ter Sluis (PSA-233) en Tess Jutte (PSA-245) zijn de andere actievere spelers op de lijst.

Bron: Squashlife

« Terug