UPDATE: Voorbeschouwing 12 DPD Heren Eredivisie 2018-2019

Algemeen

UPDATE: Voorbeschouwing 12 DPD Heren Eredivisie 2018-2019

UPDATE 24-4-2019 18:12: Komende woensdag is het alweer tijd voor de twaalfde speelronde van de DPD Heren Eredivisie. Welke wedstrijden mag je hierbij zeker niet missen?

SQUASH CITY AMSTERDAM    VS.    CS DRACHTEN/ FROCONSUR

Squash City ontvangt koploper CS Drachten. Beide ploegen kunnen de punten hard gebruiken, Squash City om degradatie te voorkomen, Drachten voor het kampioenschap. City staat qua puntenaantal gelijk met nummer 8 Squash Utrecht, terwijl Drachten slechts twee punten voorloopt op Victoria en Twente. Iedere game is daarom van belang. De avond begint tussen Roshan Bharos en Thijs Roukens. De laatste twee ontmoetingen eindigden in een 3-2 uitslag, met beide keren een andere winnaar. Dit belooft direct een goede start van de avond te worden. Daarna zijn de Engelsen aan de beurt.  Op positie 1 komt Nathan Lake wederom in actie, ditmaal neemt hij het op tegen Declan James. Vorige keer wist Lake nog een game te pakken van Paul Coll. Zal hij dit keer wederom verrassen tegen een hoger geplaatste speler? De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen debutant Curtis Malik en Tom Richards. Gezien het verschil op de ranglijst gaat Malik een zware avond tegemoet. 
 
Nathan Lake    ENG    PSA - #58              vs. Declan James    ENG    PSA - #17
Curtis Malik    ENG    PSA - #225              vs. Tom Richards    ENG    PSA - #23
Roshan Bharos    NED    PSA - #235        vs. Thijs Roukens    NED    PSA - #265

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh


MEERSQUASH HOOFDDORP    VS.    DKTP.IT MAX BEVERWIJK

MeerSquash Hoofddorp ontvangt Max Beverwijk. Paul Coll ontbreekt bij de Hoofddorpers. Dit heeft directe invloed op de opstelling van de ploeg. De eerste wedstrijd van de avond is op papier de spannendste. Nederlands toptalent Schreurs (veelvoudig Nederlands kampioen jeugd in verschillende categorieën) speelde in de eerdere wedstrijd van dit seizoen ook al tegen DKTP-it/MAX, maar verloor toen met 3-1 van Roberto Kalshoven. Daarentegen versloeg hij wel Roel Zwagerman bij de laatste ontmoeting tussen de twee. Zwagerman heeft dit seizoen in de eerste divisie bijna al zijn wedstrijden gewonnen. Nu kan hij laten zien of hem dit ook op het allerhoogste niveau zal lukken. De andere twee wedstrijden zijn op papier in het voordeel van Beverwijk. Zowel Masters als Pajares lieten recent zien in goede vorm te verkeren. Zo won Masters in de Engelse competitie van Marwan El Shorbagy en Pajares won gisteren nog van Lucas Serme tijdens de El Ghouna Open in Egypte. Van Weber en Ravelli zijn niet veel recente uitslagen bekend, aangezien beide spelers niet meer fulltime op de PSA tour spelen. Weber won in de eredivisie dit seizoen wel van Piëdro Schweertman en Sebastiaan Weenink, dus Masters zal scherp moeten zijn om te kunnen winnen.

Tim Weber    GER                                     vs. Josh Masters    ENG    PSA - #54
Bart Ravelli    NED    NL - #9                     vs. Iker Pajares    SPA    PSA - #59
Tom Schreurs    NED    NL - #37               vs. Roel Zwagerman    NED    NL - #30

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg


VICTORIA ROTTERDAM    VS.    COULISSE/TWENTE

De grootste wedstrijd van de avond gaat tussen Victoria Rotterdam en Coulisse/Twente. Beide ploegen hebben hetzelfde aantal punten en staan op 2 punten achterstand van CS Drachten. Twente komt met een ijzersterke opstelling naar Rotterdam. Op positie drie neemt Joris Wagenaar het op tegen George Parker. Gezien de krachtsverhoudingen lijkt Twente op deze positie in het voordeel. Cameron Pilley gaast op positie 1 de strijd aan met Simon Rosner, een wedstrijd om van te smullen. Pilley wist afgelopen week nog een game te pakken van wereldkampioen Ali Farag tijdens de El Gouna. Rosner is daarmee gewaarschuwd. De laatste wedstrijd gaat tussen Makin en Kandra. Beide spelers staan maar 1 plek van elkaar verwijderd op de ranglijst. Daarmee belooft het een fantastische avond te worden in Rotterdam.                                                  

UPDATE 24-4 18:12

Cameron Pilley     AUS    PSA - #38          vs. Simon Rosner    GER    PSA - #4       Lucas Wirths DUI
Joel Makin   Piëdro Schweertmann NL#1  vs. Raphael Kandra    GER    PSA - #14  Bastiaan Meulenbelt NL
Joris Wagenaar    NED    NL - #26             vs. George Parker    ENG    PSA - #39    Hessel Reekers NL

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel


LETMEDOIT SQUASH UTRECHT    VS.    LABEE GROUP/ RIDDERKERK

Squash Utrecht neemt het thuis op tegen Labee Group/ Ridderkerk. Utrecht beschikt deze ronde niet over Mohamed Abouelghar en treedt daarom aan met een herkenbare opstelling. Squash Ridderkerk heeft wel de beschikking over hun kopman Lucas Serme. De avond begint tussen Niels Hoevenaars en nummer 2 van het NK Rene Mijs. De twee verschillen 10 plekken op de nationale ranglijst, waardoor de Ridderkerkers in het voordeel lijken. Daarna neemt Sebastiaan Weenink het op tegen Lucas Serme. Met zijn laatste overwinning op Angus Gillams liet Weenink zien nog altijd mee te kunnen met de top. Dit keer treft hij een hoger gerankte speler dan Gillams, maar het aanvalsspel van Weenink blijft verrassend, dus deze krachtmeting kan nog alle kanten op. De laatste wedstrijd gaat tussen Tom Hoevenaars en Dylan Bennett, wederom twee Nederlanders. Voor beide ploegen is de aankomende wedstrijd belangrijk om degradatie te ontlopen. Utrecht, Ridderkerk en Amsterdam zijn maar 7 punten van elkaar verwijderd.

Sebastiaan Weenink    NED    NL - #4      vs.    Lucas Serme    FRA    PSA - #33
Tom Hoevenaars    NED    NL - #8            vs.    Dylan Bennett    NED    NL - #3
Niels Hoevenaars    NED    NL - #21         vs.    Rene Mijs    NED    NL - #11

Aangewezen SBN scheidsrechter: Karel Huisman

 

Bekijk hier het volledige wedstrijdschema: https://www.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=B10D0251-3652-4614-8788-22743CD5D3F0&draw=65 

« Terug