Drievoudig wereldkampioen Ramy Ashour stopt

Algemeen

Drievoudig wereldkampioen Ramy Ashour stopt

Egyptenaar Ramy Ashour, die drie keer wereldkampioen is geworden, heeft aangekondigd te stoppen met squash. Ashour, bekend als ‘The Artist’, wordt gezien als een van de meest getalenteerde squashers ooit en heeft 21 maanden lang op PSA-1 gestaan tussen 2010 en 2013.

Beeld: PSA World Tour

Ashour won in 2008, 2012 en 2014 de PSA World Championship. Hij was ook de eerste Egyptenaar in 47 jaar die het oudste toernooi van squash won: de British Open in 2013. Ondanks zijn duidelijke talent voor onze sport is Ashour de afgelopen jaren geplaagd door verschillende blessures, waaronder problemen met zijn hamstring en knie. 

‘Tijdens mijn 25 jaar op de squashbaan, won ik in totaal acht wereldkampioenschappen en ik heb nooit meer van iets gehouden dan dat ik van squash heb gehouden. Squash heeft me zoveel gegeven maar ook veel van me gevraagd, lichamelijk en mentaal,' aldus Ashour.

PSA laat in een reactie weten Ashour te bedanken voor het inspireren van talloze squashspelers ter wereld en voor zijn bijdragen aan de PSA Tour de afgelopen 15 jaar.
 

« Terug