Sensationele speelronde in de DPD Eredivisie. Victoria nieuwe koploper.

Algemeen

Sensationele speelronde in de DPD Eredivisie. Victoria nieuwe koploper.

De 12de speelronde van de DPD Heren Eredivisie is er een om te onthouden. In plaats van de verwachtte titanenstrijd om de koppositie tussen Drachten, Rotterdam en Twente is er een nieuwe wending. Victoria Rotterdam is de lachende derde van de 12de speelronde. Coulisse/Twente had personele problemen en kon daardoor geen speelgerechtigd team op de been brengen. CS Drachten/ Froconsur had last van kampioenskoorts in Amsterdam en ging onderuit tegen de nummer 7 uit de Eredivisie en verliest daarmee de koppositie aan Victoria. Lees hieronder alle wedstrijdverslagen. 

SQUASH CITY AMSTERDAM    10-5    CS DRACHTEN/ FROCONSUR

SquashCity Amsterdam beleefde een magische thuisavond. CS Drachten/Froconsur had het kampioenschap in eigen handen en is na gisteravond afhankelijk van de resultaten van Rotterdam. De openingswedstrijd ging tussen Bharos en Roukens. De verwachtingen waren hoog en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Het duurde 75 minuten voordat er een winnaar van de baan afstapte. Bharos wist een 2-1 stand om te buigen naar een 3-2 overwinning.

Daarna nam Declan James het op tegen oud jeugdteamgenoot Nathan Lake. James staat 41 plekken hoger op de ranglijst, op papier zou dit een overwinning moeten zijn voor James. Echter liet Lake wederom zien een lastige tegenstander te zijn in eigen huis. De openingsgame was er direct een om van te smullen, 16-14 voor Lake. Vorige keer verraste Lake al met een game tegen Paul Coll, dit keer wist hij door te pakken en pakte de volledige overwinning met 3-0. Met die overwinning was de teamzege voor SquashCity al bezegeld. De laatste wedstrijd ging tussen debutant Curtis Malik en Tom Richards. Malik wist de 200 plekken hoger genoteerde Richards te verrassen en pakte de openingsgame. Daarna schakelde Richards een tandje bij en bleek hij een maatje te groot voor debutant. Amsterdam heeft met de overwinning goede zaken gedaan in de strijd om degradatie, het loopt uit op Utrecht en in op Ridderkerk. Drachten verliest de koppositie en heeft het kampioenschap na gisteravond niet meer in eigen hand.

Nathan Lake    ENG    PSA - #58               3-0    Declan James    ENG    PSA - #17
Curtis Malik    ENG    PSA - #225               1-3    Tom Richards    ENG    PSA - #23
Roshan Bharos    NED    PSA - #235         3-2    Thijs Roukens    NED    PSA - #265

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

MEERSQUASH HOOFDDORP    2-12    DKTP.IT MAX BEVERWIJK

De mannen van ‘MeerSquash zijn gisteravond wederom tegen een verliespartij aangelopen in de DPD Eredivisie. Het duel tegen DKTP.IT Max Sports uit Beverwijk ging in eigen huis met 2-12 verloren. De 18-jarige Tom Schreurs zorgde in Hoofddorp voor de enige punten voor de thuisploeg. De nationaal jeugdkampioen was in de eerste wedstrijd gelijkwaardig aan Roel Zwagerman, maar moest desondanks na vijf games het hoofd buigen: 11-9, 9-11, 9-11, 11-9, 7-11.Tim Weber en Bart Ravelli konden het verlies van hun jonge teamgenoot niet compenseren. Sterker nog, de Duitse interim-kopman was niet opgewassen tegen de sterke Engelsman Josh Masters (9-11, 8-11, 5-11), terwijl Ravelli eveneens zonder gamewinst bleef tegen de Spanjaard Iker Pajares: 9-11, 5-11, 3-11. Door de nederlaag lijkt de vijfde plaats dit seizoen het maximaal haalbare te zijn voor ‘MeerSquash. De achterstand op MAX Sports, de nummer drie, is met nog twee wedstrijden te gaan opgelopen tot 19 punten. De nummer vier Coulisse/Twente, heeft reglementaire strafpunten gekregen daardoor blijft de vierde positie in zicht. Het verschil met Twente is 9 punten. De voorsprong op de nummer zes, Squash Ridderkerk, bedraagt na gisteren vier punten. 

Tim Weber    GER                                      0-3    Josh Masters    ENG    PSA - #54
Bart Ravelli    NED    NL - #9                     0-3    Iker Pajares    SPA    PSA - #59
Tom Schreurs    NED    NL - #37                2-3    Roel Zwagerman    NED    NL - #30

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg


VICTORIA ROTTERDAM    12-0    COULISSE/TWENTE

Wat vooraf de grootste wedstrijd van de avond moest worden bleek een grote deceptie voor Coulisse/Twente die hun titelaspiraties zagen verdwijnen. Coulisse/Twente bleek door uiteenlopende omstandigheden niet in staat om met zijn oorspronkelijke opstelling naar Rotterdam af te reizen. Dit had een direct effect op de wedstrijd tegen Victoria. Om sportieve redenen is Coulisse/Twente alsnog afgereisd naar Rotterdam met Lukas Wirths, Bastiaan Meulenbelt en Hessel Reekers. De wedstrijd was op voorhand al verloren omdat Twente niet kon spelen met de oorspronkelijke opstelling. Twente verliest daarmee het zicht op titelprolongatie, de ploeg zakt verder op de ranglijst i.v.m. reglementaire strafpunten. Daarmee staat Twente nu op de vierde plaats in de DPD Eredivisie. Victoria Rotterdam is na gisteravond de titelfavoriet. Zij hebben het kampioenschap in eigen handen en staan voor het eerst bovenaan in dit seizoen. De komende twee wedstrijden heeft Victoria 5 punten te verdedigen t.o.v. CS Drachten.

Cameron Pilley     AUS    PSA - #38                             3-0    Simon Rosner Lukas Wirths    GER    PSA - #4
Joel Makin   WAL    PSA -#15 Piedro Schweertman     3-0    Raphael Kandra Bastiaan Meulenbelt    GER    PSA - #14
Joris Wagenaar    NED    NL - #26                                3-0    George Parker   ENG    PSA - #39 Hessel Reekers

 

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

LETMEDOIT SQUASH UTRECHT    5-9    LABEE GROUP/ RIDDERKERK

Squash Utrecht was gezien het wedstrijdaffiche de underdog van de avond. Van deze rol maakte Niels Hoevenaars optimaal gebruik. Slim spelend en tactisch goed voorbereid liet hij René veel lopen in de eerste game, wat resulteerde in gamewinst. René herpakte zich in de tweede game, die daarom lang gelijk opging, maar uiteindelijk in het voordeel van de 39-jarige routinier uit Papendrecht. Ook de derde game ging gelijk op, maar dit keer was het de 33-jarige Niels die ondanks een gamebal tegen, toch de game wist te pakken. Deze onverwachte voorsprong bracht het publiek in extase. Hierna ging het snel, René schakelde een versnelling omhoog en Niels was helemaal leeg van de eerste drie games.

Hierna mocht Sebastiaan Weenink aantreden tegen de solide spelende nummer 33 van de wereld Lucas Serme. De eerste twee games gingen snel naar de Fransman en Sebastiaan kwam er niet aan te pas. In de derde game wist Weenink Serme bijna te verrassen met onorthodoxe shots. Het publiek werd getrakteerd op prachtige rally’s met windmills, nickshots en nog vele andere. Serme pakte op tijd zijn concentratie weer terug en sloeg de game, en daarmee de wedstrijd, binnen.

Als laatste speelden Tom Hoevenaars en Dylan Bennett, twee oud-internationals uit dezelfde generatie, tegen elkaar. Het was al ruim 12 jaar geleden dat beide kemphanen elkaar voor het laatste in de competitie troffen. Toen won Dylan (3-1). Tom zinde op revanche. De eerste game was close 11-8 voor Tom die alleen maar de bal ophaalde en Dylan de fouten liet maken. In de tweede game een identiek spelbeeld, lange rally’s en Dylan die veel aanviel, daarmee punten maakte, maar ook fouten. In de derde game ging het tempo wat omhoog, er stond voor beiden veel op het spel. Tom veranderde zijn spel iets door aanvallender te gaan spelen. Dit was net voldoende om de wedstrijd binnen te slepen. De punten waren voor Squash Utrecht hard nodig. Hierdoor blijft SquashCity de volgende tegenstander in zicht. Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand op de Amsterdamse club 5 punten. De wedstrijd op 8 mei, thuis tegen Squash City, kan dan wel eens allesbeslissend worden voor City of Utrecht.

Sebastiaan Weenink    NED    NL - #4          0-3    Lucas Serme    FRA    PSA - #33
Tom Hoevenaars    NED    NL - #8               3-0    Dylan Bennett    NED    NL - #3
Niels Hoevenaars    NED    NL - #21            2-3    Rene Mijs    NED    NL - #11

Aangewezen SBN scheidsrechter: Karel Huisman

Bekijk hier het volledige wedstrijdschema: https://www.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=B10D0251-3652-4614-8788-22743CD5D3F0&draw=65 
 

« Terug