Nederland op het EK Jeugd Teams

Algemeen

Nederland op het EK Jeugd Teams

Het EK Jeugd Teams (European Junior U15/U17 Championships 2019) werd dit jaar in Nederland gehouden, namelijk in Eindhoven. Ook de oranje teams onder de 15 en 17 waren van de partij. Hoe is het hen in eigen huis vergaan?

EK onder de 15

Het Nederlandse team onder de 15 heeft een geweldig EK achter de rug. De oranje junioren begonnen sterk door achtereenvolgens de ploegen van Duitsland, Zweden en Griekenland elk met 3-0 te verslaan. De Ieren bleken in de laatste poulewedstrijd echter een hardere noot om te kraken: Nederland verloor met 2-1. Ondanks dit verlies eindigde de Nederlandse ploeg wel op de tweede plaats van haar poule, waarmee ze doorging naar de kwartfinale. 

Hier stootten de Nederlanders door naar de halve finale, na een 2-1 overwinning op Spanje. In deze ronde moesten onze junioren echter in Engeland hun meerdere erkennen, de match ging met 3-0 verloren. Hierna kwam het Nederlandse team tegenover Wales te staan in de strijd om het brons. Na een taaie strijd kwamen de Nederlanders met 2-1 als overwinnaar uit de bus. Het oranje team onder de 15 haalde hiermee een zeer verdiende derde plaats binnen.

EK onder de 17

Bij de oranje junioren onder de 17 wisselden winst en verlies elkaar om en om af tijdens de poulefase. Op een 3-0 zege op Luxemburg volgde een 3-0 nederlaag tegen Tsjechië, waarna Nederland met 2-1 van Noorwegen won. Hierna verloren de oranje junioren met 2-1 van Zwitserland, waarmee ze op de derde plaats in hun poule eindigde. Dit was niet genoeg voor een plaats in de kwartfinale. In plaats daarvan speelde het Nedeerlandse team om de plaatsen 9 t/m 16. Hierbij versloegen de Nederlanders eerst Israël en vervolgens Zweden, met respectievelijk 3-0 en 2-1. In de laatste match moesten de Nederlanders een 3-0 verlies tegen Polen incasseren. Dit bracht het Nederlandse team onder de 17 uiteindelijk op de tiende plaats.

 

Bekijk alle uitslagen hier
 

« Terug