Een squashracket kopen: Waar moet je op letten?

Algemeen

Een squashracket kopen: Waar moet je op letten?

Is jouw squashracket door al het geweld op de baan van afgelopen seizoen aan vervanging toe? De zomerstop is het ideale moment om in alle rust een nieuw exemplaar uit te zoeken. Het juiste racket kiezen kan echter knap lastig zijn. Squashrackets zijn er immers in tientallen soorten en maten, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om jou te helpen je weg te vinden in dit doolhof, zijn hier een paar zaken waar je extra goed op moet letten tijdens je zoektocht.

Speelstijl

Misschien een open deur, maar niet elk racket past bij elke speelstijl. Bij het kopen van een racket is het daarom belangrijk om te weten wat voor type speler je bent. Gewapend met deze kennis kan je vervolgens gericht een racket uitzoeken, dat jouw speelstijl optimaal ondersteunt. Vertrouw jij bijvoorbeeld vooral op je slagkracht? Dan wil je een racket met een groter blad voor extra power. Ga jij daarentegen liever voor meer controle, dan is een kleiner blad geschikter. 

Balans

De balans van een squashracket wordt bepaald door het gewicht in de top van het racket. Hierbij onderscheiden we grofweg drie categorieën: head light, even balanced en head heavy. Welke van de drie voor jou de juiste is, hangt sterk af van de bovengenoemde persoonlijke voorkeuren.  Hoe meer gewicht er in de top van het racket zit, hoe harder je kan slaan. Het nadeel van deze rackets is dat ze een stukje trager zijn. De vraag is dus eigenlijk ga jij voor snelle bewegingen, krachtige slagen, of toch voor de gulden middenweg?

Gewicht 

Bij het gewicht van de rackets kan je in grote lijnen hetzelfde onderscheid maken als bij de balans. Een squashracket weegt gemiddeld tussen de 110 en 160 gram. Met een lichter racket kan je makkelijker en sneller bewegen, waardoor het dus een stuk handelbaarder is. Omdat er minder gewicht tegen de bal komt, is er wel meer kracht en energie nodig. Een zwaarder racket lost dit probleem op, maar is minder flexibel en bewegelijk. 

Materiaal

Met materiaal van een racket bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit en duurzaamheid van de rackets. Meestal worden squashrackets gemaakt van aluminium, composiet, carbon of grafiet. Hiervan is aluminium het zwaarste en het voordeligste materiaal. Mede door de prijs, zijn deze rackets populair onder beginnende squashers. Composiet, carbon en vooral grafiet zijn lichter en daarom ook zeer geliefd bij de profs.

In Nederland is Dunlop een van de grotere spelers op de squashmarkt. Met ruim 70% van alle verkochte rackets is het merk zelfs marktleider. Uit onderzoek onder de Dunlop gebruikers blijkt dat de sportkennis en de innovatie van het squashmateriaal een reden is om voor het merk te kiezen. Daarnaast kunnen de klanten ook de goede prijs/kwaliteitverhouding zeker waarderen. Wil je meer weten over Dunlop of ben je op zoek naar het racketaanbod van Dunlop? Die zijn hier te vinden.

 

« Terug