EK Wenen Squash Masters

Algemeen

EK Wenen Squash Masters

Negentien Nederlanders verdedigden onze kleuren in Wenen. Bij vertrek werd gespeculeerd over onze kansen en die waren er op papier zeker. 7 spelers/speelsters met een top 8 plaatsing. Bij de heren 35+ Piëdro Schweertman 1 geplaatst en Rene Mijs en Roberto van Kalshoven 5/8. Ad Heskes 2 geplaatst bij de 60+. Prescilla Roos 4 bij dames 35+ en Karin Thiel 4 bij dames 45+.
 


Dag 1 : Op zeer warme banen waar de bal niet stil te krijgen was vielen al de eerste slachtoffers. Daniel Lagewaard, Wouter den Otter, Jeroen vd Meer, Paul vd Geest, Erik Kooijman, Gerard Juyn, Eddie Groenewold, Hajo Reijers, Nico Gerritsen, Roberto Kalshoven,Tonnie Mijs,Fred Saarloos, Angelique Seerden en Prescilla Roos verloren in eerste of tweede ronde op de woensdag en lagen daarmee uit het hoofdtoernooi. Door dus voor de lagere notering maar allemaal in een opgewekte stemming. Karin, Piedro, Rene, Felix en ondergetekende kwamen eenvoudig door de eerste middagwedstrijd (en waar zij een bye hadden voor de ochtendronde).


Dag 2: Er waren veel wisselende resultaten waarvoor we verwijzen naar de bijgevoegde weblink. Een paar pik ik eruit. Felix verloor in een zinderende 5 gamer met 14-12 van een Duitser in de vijfde. Hij had zich in die game teruggeknokt van 0-7 naar 9-7 maar kon de nekslag niet uitdelen. Zonde. Karin kon zich in een pittig potje met 3-1 een Engelse van haar lijf houden. En Rene Mijs boekt een knappe 3-0 zege op de als 2 geplaatste Duitser Heiko Schwarzer. Wederom eenvoudige overwinning voor Piedro. Ondergetekende slikte in de 60+ een bittere pil met een 3-1 verlies tegen een verdwaalde onbekende Engelsman waarvan later bleek dat hij een paar jaar 55+ Engels kampioen was geweest. Dat krijg je nu eenmaal in dit soort toernooien. Ik moest dus door voor plek 9/16.

Dag 3: De ogen zijn nu volledig gericht op Karin, Piedro en Rene. De laatsten spelen allebei de 1/2 finale tegen een Spanjaard en een all Dutch final is mogelijk. Dat zou fantastisch zijn. En laten we Karin niet vergeten. Met haar fitness en solide spel doet zij ook nog mee voor de titel maar ziet een zware dag tegemoet tegen de Ierse Orla ‘o Doherty die als eerste geplaatst is. Piedro investeert tegen Alex Garbi in de eerste game die hij met 14-12 wint en die investering betaalt zich uit in de volgende 2 games want Garbi is zo moe dat hij het tempo niet meer bij kan benen. 3-0 voor Piedro. Voor Rene is het een stuk zwaarder. Terugkomend van een enkel blessure heeft hij minder kunnen trainen en dat zie je tegen Ivan Vela terug in de eerste 2 games. Na 2-1 achter knokt hij zich terug naar 2-2 en weet ook op zijn tandvlees de 5e game te winnen na een aantal slopende rallies. Een all Dutch final dus hier. Karin zit goed in de wedstrijd en komt na 2-0 achter terug naar 2-1. Na een spannende 4e game moet zij toch het onderspit delven tegen een solide spelende Orla ‘o Doherty die later de titel ook zal claimen.

Dag 4: Ik heb me op dag 3 al op moeten peppen om er maar het beste te maken van wat resteert en won op dag 3 met 3-0. Vandaag vroege start en wederom moeilijk om de teleurstelling van de 1/8 finale te vergeten en voor die 9e plek te gaan. Na een serieus spiegelgesprek met mezelf en een warm up massage van Ina ( partner van Felix die alle dagen stand-by was om mensen speelklaar te krijgen) lukt het me om mijn laatste wedstrijd 3-0 te winnen van Sergio Orduna die mij in januari in Porto nog versloeg in de finale. We gaan vervolgens kijken bij de 3/4e plaats wedstrijd van Karin want een podium plek is nog steeds mogelijk. Helaas, ze zit niet lekker in de wedstrijd en haar Engelse tegenstandster houdt de druk goed op de ketel, 3-0 verloren. Heel jammer. Om 15 uur volgt het klapstuk tussen Piedro en Rene. Piedro wint binnen 20 minuten in een moordend tempo afgetekend met 3-0 van een vermoeide Rene die niettemin een fantastische 2e plaats heeft behaald.
Het toernooi zit er op. De prijsuitreiking volgt in de Club Danube, overigens een nogal matige venue voor zo’n groot evenement. Voor het overige, mooi EK, leuke ploeg en ik moedig anderen aan om ook eens mee te doen met een Masters Event. 26/27 oktober de NK Masters op Meersquash, Hoofddorp. Augustus 2020 WK Masters in Wroclaw, Polen wat een fantastisch venue is met 30 squashbanen en een glass centre court.

De Nederlanders: Karin Thiel, Prescilla Roos, Angelique Seerden, Wouter den Otter, Eddy Groenewold, Paul vd Geest, Hajo Reijers, Jeroen vd Meer, Nico Gerritsen, Fred Saarloos, Felix Barenholz, Gerard Juyn, Erik Kooijman, Daniel Lagewaard, Piedro Schweertman, Rene Mijs, Tonnie Mijs, Roberto Kalshoven en Ad Heskes.

Op de foto ontbreken Fred Saarloos en Nico Gerritsen.

Voor alle uitslagen: https://www.europeansquash.com/sport/tournament?id=1F7BF4C6-8ABB-404C-AF18-C9F4131D67B4

 

(Geschreven door: Ad Heskes)

« Terug