'MeerSquash Hoofddorp wint J.M. Fentener van Vlissingen Bokaal 2019

Algemeen

'MeerSquash Hoofddorp wint J.M. Fentener van Vlissingen Bokaal 2019

Afgelopen weekend werd er gestreden om de J.M. Fentener van Vlissingen Bokaal 2019, sterkste jeugd club van Nederland. Het evenement vond plaats bij de winnaar van vorig jaar Squash Almere.

Zes teams hadden zich ingeschreven: MeerSquash Hoofddorp, Squash Almere, SportCity Woerden, Victoria Rotterdam, Squash Vereniging Amsterdam en Squash Zwolle. De strijd om de FVV Bokaal is een van de weinige teamevenementen in Nederland. Elk team wordt vertegenwoordigd door een gevorderde (B- Jeugd), beginner(C-Jeugd) en een rookie (D-Jeugd). Elk wedstrijd tussen 2 spelers is altijd drie games waarbij elke game telt voor de einduitslag. Alle games bij elkaar opgeteld bepalen de einduitslag en daarmee de winnaar. 

Het evenement werd gespeeld in twee poules van drie waarbij na afronding van de poule wedstrijden de nummers een, twee en drie van elke poule nog tegen elkaar speelde. Het waren MeerSquash Hoofddorp en Squash Zwolle die ten koste van Amsterdam, Woerden, Almere en Rotterdam de finale bereikte. In de finale speelde MeerSquash met Hjalmer Mols, Renske Huntelaar en Alister Morris tegen Rens Winkler, Hugo Idzes en Sascha Steps. MeerSquash bleek oppermachtig tijdens de finale en winst elke wedstrijd winnend af te sluiten. Daarmee werd MeerSquash de winnaar van de vierde editie van de FVV Bokaal.

Voor de derde plek wist Squash Almere winnaar editie 2018 met 2-1 in wedstrijden te winnen van de winnaar uit 2016 Squash Vereniging Amsterdam. Daarmee pakte Almere het brons. SBN wil dank uitspreken aan alle teams voor hun enthousiasme en deelname aan de FVV Bokaal. Volgend jaar zal het evenement plaats vinden bij MeerSquash Hoofddorp.

De FVV Bokaal is in het leven geroepen om eer te doen aan de founder van Squash in Nederland: de heer J.M. Fentener van Vlissingen. J.M. Fentener van Vlissingen werd naar een kostschool in Engeland gestuurd daar heeft v. Vlissingen kennis gemaakt met squash. Bij terugkomst in Nederland was deze sport nog onbekend en waren er in Nederland geen squashbanen. De eerste banen zijn toen gebouwd en J.M. Fentener van Vlissingen werd de allereerste Nederlands Kampioen squash en richtte Squash Bond Nederland op. Van Vlissingen werd tevens de eerste voorzitter van de inmiddels 80 jaar oude SBN.

De connectie tussen squash en de familie Fentener van Vlissingen is er nog steeds door sponsoring van CheapTickets aan het jeugdprogramma van SBN. SBN wil dank uitspreken aan CheapTickets voor het mede mogelijk maken van het SBN jeugdprogramma en de FVV Bokaal.

« Terug