Argentijn Francisco Obregon verslaat Piedro Schweertman in  EYE PSA in Delft

Algemeen

Argentijn Francisco Obregon verslaat Piedro Schweertman in  EYE PSA in Delft

Een verassende winnaar van het PSA EYE toernooi in Delft. De titel werd veroverd door de 24 jarige Argentijn Francisco Obregon.  In de finale won hij van de nummer 1 geplaatste speler en Nederlands squashkampioen Piedro  Schweertman.  De ongeplaatste Argentijn verraste Piedro Schweertman in een zware vijf games durende finale met 3-2. De in Nederland woonachtige Obregon speelt  dit seizoen bij Squash Almere in de Eredivisie squash en kon daarom deelnemen aan het PSA toernooi in Delft.

 

Op vrijdag versloeg Francisco Obregon al de Nederlanders Joris Wagenaar en Tess Jutte, maar dat was enigszins te verwachten. In de kwartfinale was hij te sterk voor de Deen Thijs Houlberg, maar verassend knap was al zijn zege op de Engelsman Lewis Anderson in de halve finale. Anderson was drie weken geleden nog de winnaar van de PSA Rotterdam Open. 

 

In de finale trof hij de nummer 1 van de plaatsingslijst de Nederlands kampioen Piedro Schweertman. Ondanks zijn leeftijd van 36 jaar is de ICE MAN superfit, ervaren en nog steeds gretig. Echter de weg naar de finale was moeizaam en zwaar voor de sympathieke speler van Eredivisie club Victoria Rotterdam. In de kwartfinale won hij uiterst moeizaam met 3-2 van de Rodrigo Obregon. En jazeker; dat is de tweelingbroer van Francisco. Het is dat de ene broer rechtshandig is en de andere linkshandig, anders zou je vaak een wisseltruc vermoeden zoals die broers blijven gaan op d squashbaan. In de halve finale boekte Piedro weer een een moeizame 3-2 overwinning op de taaie Belg Joeri Hapers en zijn teammaat bij Victoria.

Maar zelfs “ICE MAN” Piedro moet  het spelen van meerdere vijf games wedstrijden in de benen gaan voelen. De finale werd wederom een sloop partij van vijf games. Zoals eerder geschreven leek het of hij tegen de tweeling steeds om en om een game aan het spelen was. De Argentijn Francisco ging namelijk als een wervelwind rond op de baan en bleef maar gaan. Het is dat Piedro de broer op de tribune zag zitten anders had hij zwaar getwijfeld. Echter na een 2-1 achterstand won Piedro de vierde game een sleepte er een beslissender game uit. Vaak komt Piedro uiteindelijk dan als winnaar uit de strijd. Maar de kleine Argentijn gaf niet op, bleef maar doorgaan en toonde enorme wilskracht en veerkracht en won de zenuwslopende vijde game met 13-11. Een meer dan verdiende en gegunde toernooiwinst voor de Argentijn.

 

De Argentijnse broers wonen dit seizoen in Nederland en spelen in de Eredivisie voor Squash Almere.  Zij zullen dus vaker te bewonderen zijn op de squashbanen van Nederland. De moeite waard om ze te zien  spelen. Meer info kun je daarover vinden op www.squasheredivisie.nl

Halve Finales

Piedro Schweertman (NL)          - Joeri Hapers (BEL)                        3 - 2

Lewis Anderson (ENG)                 - Fransisco Obregon (ARG)         1 - 3

FINALE :

Piedro Schweertman (NL)          - Fransisco Obregon (ARG)         2 - 3

 

De volledige uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:

https://www.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=20D06E20-0371-486C-AA7B-54171D8B51FA&draw=1

De foto is van de organisatie fotograaf en vrij van rechten. Voor vragen kunt u contact opnemen met ondergetekende.

« Terug