Houtrust fier aan kop in Eerste Divisie

Algemeen

Houtrust fier aan kop in Eerste Divisie

Terwijl de Eredivisie pas net begonnen is, is de Eerste Divisie al vijf wedstrijden onderweg. Tijd voor een korte update:


Houtrust H1 Wooncompany steekt haar ambitie niet onder stoelen of banken. Met o.a. Sebastiaan Weenink, Jeroen Mulderij en talenten Luke Stauffer en Sam Gerrits zet het de wens om te promoveren kracht bij. De Haagse formatie is het seizoen voortvarend begonnen, er werd dit seizoen dan ook nog geen enkel punt laten liggen. In alle wedstrijden werd dan ook de volle buit van 15 punten behaald. Op 22-11 speelt het in een absolute topper tegen nummer 2 DKTP-it MAX H2, dat ook al haar wedstrijden wist te winnen en slechts op vijf punten achter de haagse formatie staat. Weet Houtrust haar “winning streak” vol te houden?

De Beverwijkers, met in de gelederen o.a. Mitchel Kries, routinier Seth van der Dussen en jeugdinternationals Stan Al en Knut Hoogervorst, spelen in de maand november een paar pittige wedstrijden. Zo speelt het niet alleen zoals gezegd tegen de huidige nummer 1 Houtrust, ook spelen zij op 8-11 de topper tegen de huidige nummer 3 Squash Utrecht H1. Slaat DKTP-it MAX H2 in november zich naar de koppositie in de Eerste Divisie? Of delven de Noord-Hollanders het onderspit tegen deze sterke tegenstanders?

Squash Utrecht dat net als DKTP-it MAX H1 en Houtrust ook al haar wedstrijden tot nu toe wist te winnen, doet met vijf overwinning ook nog volop mee titelstrijd in de Eerste Divisie. De degradant uit de Eredivisie hoopt o.l.v. teamcaptain Tom Hoevenaars, volgend seizoen weer terug te keren op het hoogste niveau van de Nederlandse competitie.

Vanwege de invoering van de TOP-divisie, waarbij de top-10 promoveert naar een nieuwe divisie die tussen de huidige Eredivisie en Eerste Divisie in komt, telt ieder punt. De strijd om promotie ligt volledig open er is op dit moment nog geen zinnig woord over te zeggen.

Kijk voor een volledig overzicht van de stand en de wedstrijduitslagen op de competitiepagina: https://www.toernooi.nl/sport/teamstandings.aspx?id=2AEEE789-ADCF-42C0-8EEC-3F0543E6B42C&tid=24

« Terug