Verslag German Masters Open

Algemeen

Verslag German Masters Open

Met dit verslag wil ik (Karin Thiel) de lezer meenemen in de beleving van een Masters toernooi. Voor de jonkies onder ons; een Masters toernooi is een toernooi voor spelers van 35 jaar of ouder. Zelf speel ik al een jaar of 8 in het internationale circuit mee.

Vorig jaar waren de German Masters voor het eerst in Hamburg. En werd ik meteen verliefd op de stad. Wat een verschillende sfeer in de verschillende wijken, wat een gezellige terrassen, wat een mooie gebouwen, wat……heerlijk!

 

Dus dit jaar wilde ik zeker weer een extra dag naar Hamburg, voor sightseeing. Want een toernooi spelen betekent voor mij niet enkel squashen, maar zeker ook het sociale en culturele er om heen. Omdat geen van de andere Nederlanders al op woensdag mee kon of wilde, ben ik met de trein gegaan. En ter plaatse afgesproken met een echte Hamburger. Die zou me ophalen van de trein, meenemen naar de squash voor een laatste training, en daarna een deel van zijn wijk laten zien en een hapje eten. Het ophalen van de trein en de squash ging goed. Helaas viel het rondlopen in de wijk in het water door flinke regenbuien; het is dus uitgedraaid op gezellig samen eten. Superleuk vind ik dat. Met een speler die ik heb leren kennen op een van de toernooien samen een avond op een leuke manier doorbrengen  J

 

Op donderdag heb ik op mijn geleende fietsje de stad een beetje verkend, en ben in ieder geval om de Alster gefietst. ’s Middags het fietsje gestald en met de U-bahn naar de stad. Door de Altstad gezworven en in Havencity heerlijk op een terras in de zon gezeten. Inmiddels kwam er wat leven in de Nederlandse Masters-app groep. Een deel van de Nederlanders wilde wel samen gaan eten. Zo gezegd zo gedaan. Om in de Masters sfeer te blijven zijn we met een internationaal gezelschap van 7 mensen gaan eten bij Altes Mädchen.

 

 

Op de foto van rechts naar links: Felix Barenholz, zijn partner en shiatsu masseuse Ina Haverhals, Ad Heskes, Nico Gerritsen, (2 spelers van Wales:) Paul Murphy en Rhian Davies, en ikzelf. Lekker gegeten en een goede sfeer.

 

De dag erna was het dan zover, hier gaat het voor veel spelers dan toch om. Om 10 uur opende de ons wel bekende Bart Wijnhoven het toernooi. En gingen daarna de eerste Nederlanders aan de bak. Dit toernooi speelden er 15 spelers onder de Nederlandse vlag mee, al dan niet in Nederland wonend. 3 dagen wedstrijden met goed of minder goed squash, grappige momenten, strijd maar vooral veel sportiviteit, een ‘oude jongens krentebrood-sfeer’, aanmoedigingen en coaching, met daarnaast gezellige gesprekken, lekker eten, bijvoorbeeld de typisch Duitse Pretzel, een massage of relaxen in de sauna of het zwembad.

 

Op zondag mochten Ad en ik allebei een finale spelen, maar helaas hebben we allebei genoegen moeten nemen met de 2e plaats. Ofwel ‘runner-up’, dat klinkt soms beter  ;-) De overige Nederlanders zijn (net) buiten het podium gebleven.

Rond de klok van 15.00 uur was de prijsuitreiking en daarna was het helaas weer afscheid nemen van allerlei oude en nieuwe bekenden; tot een volgend toernooi of een andere gelegenheid.

Omdat ik op maandag mee terug reed kon ik op zondag met een andere squash Master nog 1,5 uur rondwandelen en een pizzaatje eten.


Het was weer een super weekend! Ik nodig alle squashspelers die de Masters leeftijd hebben graag uit om een keertje mee te gaan en zelf zo’n toernooi te ervaren. Of misschien goed om te beginnen bij de NK Masters eind oktober of bij de Dutch Open Masters eind november. Hopelijk tot dan!

 

(Geschreven door Karin Thiel)

« Terug