SBN blikt terug op WK Squash: Momen en El Sherbini

Algemeen

SBN blikt terug op WK Squash: Momen en El Sherbini

De afgelopen periode werd in Egypte het WK voor vrouwen en in Qatar het WK voor mannen georganiseerd. SBN blikt terug op beide Wereldkampioenschappen waarbij ook Nederlandse inbreng aanwezig was door Milou van der Heijden. Daarnaast kwamen ook veel spelers in actie die maandelijks te zien zijn op Nederlandse bodem in de Nederlandse Eredivisie. Paul Coll kopman van MeerSquash Hoofddorp wist zelfs de finale te bereiken waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Tarek Momen.

 

WK Mannen in Qatar: Tarek Momen

Van 8 tot 15 november werd in Doha, Qatar het WK voor mannen georganiseerd. Tijdens het WK voor mannen waren er veel spelers actief die ook spelen in de Nederlandse Eredivisie. Simon Rossner (Coulisse/Twente) en Paul Coll (MeerSquash Hoofddorp) waren de meest succesvolle Eredivisie spelers. Simon Rossner verloor in de halve finale met 3-1 van Tarek Momen. Het werd daarom geen Eredivisie finale op het WK. Paul Coll wist wel de finale te bereiken en trof daar Momen. Coll wist het echter fysiek niet vol te houden na zijn diverse monster partijen met als hoogtepunt de derde ronde wedstrijd tegen Omar Mossaad die 119 minuten duurde. Tarek Momen werd toen voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen. 

 

Wil je weten hoe ver de andere Nederlandse Eredivisie spelers zijn gekomen? Bekijk dan de volledige wedstrijdschema’s. Of wil je een overzicht van het WK? Kijk dan de herhaling op Eurosport

 

WK Vrouwen in Egypte: Nour El Sherbini

Van 24 oktober tot 1 november werd het WK Dames georganiseerd in Egypte. Tussen de piramides wist Nour El Sherbini haar vierde wereldtitel te veroveren ten koste van Raneem El Welily. Het was een herhaling van de finale eerder dit jaar tijdens de DPD Open in Oirschot. Toen wist Raneem El Welilly na een 2-0 achterstand alsnog te winnen. Dit keer trok Sherbini wel aan het langste eind en werd het 11-4, 9-11, 11-5, 11-6. 

 

Tijdens het WK voor Vrouwen kwam ook Nederlands Kampioene Milou van der Heijden in actie. In de eerste ronde wist van der Heijden met 3-1 te winnen van de Egyptische Menna Nasser. In de tweede ronde trof van der Heijden de Maleisische Sivasangari Subramaniam. De wedstrijd ging gelijk op maar de Nederlandse wist niet aan langste eind te trekken en verloor in de tweede ronde. Toch een knappe prestatie van de enige Nederlander actief op het WK Squash. 

 

Naast Milou waren er ook veel speelsters actief die spelen in de DPD Dames Eredivisie. O.a. speelsters van Squash Utrecht, Melissa Alves (Eerste ronde), Haley Mendez (Eerste ronde), speelster van Victoria Tinne Gilis (Derde ronde), speelster van MeerSquash Hoofddorp Nele Gilis (Tweede ronde) kwam allen in actie. Wil je de volledige draws zien kijk dan hier.

 

Weten wanneer deze spelers of speelsters in Nederland in actie komen? Kijk dan op www.squasheredivisie.nl

« Terug