EK Squash 2020 naar Eindhoven

Algemeen

EK Squash 2020 naar Eindhoven

Squash Bond Nederland, Squash Time Eindhoven en DPD Nederland slaan handen ineen

 

Eindhoven, 28 november 2019– Het grootste squashtoernooi van Europa, het EK Squash komt in 2020 naar Nederland. Europa’s beste spelers zullen het in de week van 29 april t/m 2 mei in teamverband tegen elkaar opnemen. De organisatie van het kampioenschap is in handen van Squash Bond Nederland, Squash Time Eindhoven en pakketdienst DPD, die zich als hoofdsponsor heeft verbonden aan de sport.

 

Europese top

Zeven jaar lang moesten squashliefhebbers wachten op een EK Squash in Nederland, maar daar komt in 2020 verandering in. Ruim 200 deelnemers uit 20 verschillende landen zullen in de laatste week van april afreizen naar Eindhoven. Zowel de herenteams als de damesteams spelen deze week om de Europese titel. De gehele Europese top, waaronder Frankrijk, Engeland, Duitsland en België zullen in hun sterkste bezetting deelnemen. De wedstrijden laten squash op hoog niveau zien binnen de eerste en tweede divisie. Bij de heren komen Simon Rossner, Gregoire Marche en James Wilstrop in actie voor hun land. Bij de dames kunnen we rekenen op Nele Gilis, Camille Serme en de Nederlandse topspeelster Milou van der Heijden. De Nederlandse mannen hopen dit EK te promoveren naar de hoogste klasse. 

 

Unieke locatie

Afgelopen jaar vond het EK plaats in Birmingham, Verenigd Koninkrijk. Voor het EK Squash 2020 heeft de organisatie gekozen voor een iconische locatie in Eindhoven: Het Klokgebouw. Dankzij de ASB Glass Court, die speciaal voor het kampioenschap in Het Klokgebouw wordt opgebouwd, speelt de Europese top in een unieke omgeving. De tribune rondom de glazen squashbaan biedt ruimte aan honderden toeschouwers, vanwaar zij hun favorieten kunnen bewonderen. Het Klokgebouw, gelegen op het dynamische en verrassende Strijp-S, is vanuit heel Europa goed bereikbaar.

 

Evenement voor jong en oud

Sven Wouters, Directeur Squash Bond Nederland: “Door het EK Squash in 2020 naar Nederland te halen, hopen we nog meer mensen te interesseren voor de sport. Iedereen is welkom, jong, oud, groot squash fan of gewoon geïnteresseerd en nieuwsgierig naar de sport. Het samenbrengen van de Europese top in teamwedstrijden zorgt voor een fantastische dynamiek, waardoor de energie, sfeer en beleving groter zal zijn dan ooit. We zijn dan ook ontzettend blij dat we dit evenement kunnen realiseren met de hulp van onze sponsor DPD. 

 

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Als groot squashliefhebber ben ik trots dat we opnieuw een belangrijk squashevenement naar Nederland kunnen halen en als DPD kunnen bijdragen aan de organisatie van het Europees kampioenschap. Het dynamische karakter van squash past goed bij DPD. Ook bij ons is geen dag hetzelfde, maar door effectief samen te werken leveren we pakketten snel en efficiënt bij de ontvanger. Deze snelheid, effectiviteit en teamwork hoop ik natuurlijk terug te zien tijdens de wedstrijden.”

 

Kaartverkoop
In januari zal de kaartverkoop van start gaan voor het EK Squash. Op de website van de Nederlandse Squashbond,www.squash.nlzullen de details van de kaartverkoop gepubliceerd worden. Kaarten kunnen nu al gereserveerd worden via marketing@dpd.nl

 

EK Squash 2020
Pers is van harte uitgenodigd bij het EK Squash 2020 van 29 april t/m 2 mei. Indien u persplaatsen wilt reserveren, kunt u contact opnemen met: Lieke van Lieshout, communications officer bij DPD Nederland, via l.vanlieshout@dpd.nl of + 31 499 339962

 

Over DPD

DPDgroup is de op één na grootste internationale pakketservice in Europa. DPDgroup combineert innovatieve technologie met lokale kennis tot een flexibele en gebruikersvriendelijke service voor zowel verzenders als shoppers. Met haar toonaangevende Predict service stelt DPDgroup het gemak van de klant voorop door hen nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Klanten worden in detail geïnformeerd over het tijdvak van één uur waarin bezorging plaatsvindt.

 

Met meer dan 75.000 deskundige bezorgers en een netwerk van meer dan 42.000 Pickup punten, laat DPDgroup dagelijks 5,2 miljoen pakketten bezorgen via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. DPDgroup is de pakketexpert van GeoPost, die in 2018 een omzet van € 7,3 miljard noteerde. GeoPost is onderdeel van Le Groupe La Poste. Voor meer informatie: www.dpd.nl

 

Meer informatie

Iris Rietveld

M: +31 (0)6 39432979

E: iris.rietveld@mslgroup.com

 

 

« Terug