Toelichting Promotie/Degradatie 2019-2020

Algemeen

Toelichting Promotie/Degradatie 2019-2020

In seizoen 2020-2021 vindt er in de competitiestructuur bij de heren een wijziging plaats. Dit komt mede door de invoering van een nieuwe competitielaag genaamd de ‘Top Divisie’ (tussen Eredivisie en Eerste Divisie). In bijlage 15 van het DPD SBN Competitiereglement 2019-2020 staat alle informatie in een tabel weergegeven. Voor sommigen was de tabel wat onduidelijk en kan men hier een schrijven vinden. Dit schrijven is niet ter vervanging van het reglement, maar is bedoeld als verduidelijking van het reglement.

 

Met de komst van deze laag hopen wij onder meer het verschil tussen de Eerste en Tweede Divisie te verkleinen en bovendien de “piramide” voor een optimale doorstroom weer in ere te herstellen. SBN heeft tevens geconstateerd dat poules/verschillende klassen, te veel of juist te weinig teams bevatten, waardoor er in sommige poule vrij weinig tegenstanders en/of wedstrijden zijn. Voorafgaand aan de competitie is daarom besloten tot een aangepaste promotie-degradatie regeling. Deze heeft betrekking tot iedere poule, dus ook de poule waar jij in speelt. Uitgebreidere informatie? Of wil je de tabel bekijken: Kijk dan op: http://www.squash.nl/page/24981/DPD-SBN-Competitie-20192020 en ga naar bijlage 15 van het competitiereglement.

Alle wedstrijden tijdens de Nacompetitie worden op één centrale locatie gehouden. Deze wordt in januari bekendgemaakt. De datum is in ieder geval op zaterdag 28 maart.

KLIK HIER voor de tekst

« Terug