Opendag Centre of Sports & Education

Algemeen

Opendag Centre of Sports & Education

Op woensdag  22 januari is er een Open dag van het “Centre of Sports & Education” de enige LOOTschool in Nederland waarbij de topsport in het leeronderwijs is geïntegreerd. Op deze school worden de leerlingen door sport specifieke trainingen en sport ondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten, van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter.

Momenteel heeft het CSE 16 sporten (waaronder Squash) in hun programma, waarvoor de leerlingen uit heel het land specifiek naar deze school in Zwolle gaan.

De afgelopen jaren heeft het CSE al een mooi aantal Nederlands Kampioenen afgeleverd, denkend aan Thijs Roukens, Tjeu Dubbeldam, Henrico vd Vegt, Anthony Schwab en Daniek Krukkert.

O.a. Thijs Roukens heeft zijn VWO 4,5,6 hier met succes gehaald in combinatie met zijn sport en de mogelijkheden gehad om naast het CSE programma ( 4x 90 minuten squashtraining), buitenlandse toernooien te kunnen spelen en regelmatig trainingen in Duitsland en of Hoofddorp. Dennis Krukkert welke zijn MBO studie heeft kunnen combineren met het CSE squash programma.

Momenteel zitten op deze school de volgende squash spelers: Daniek Krukkert, Joel Hoogeveen, Beau Jourdin, Tjeu Dubbeldam , Nick Kamperman,  Hugo Idzes, Rens Winkler en Tim vd Pol.

Dit onderwijs wordt aangeboden voor leerlingen vanaf groep 7  basisonderwijs, middelbaar onderwijs (van VBM t/m Gymnasium), diverse MBO opleidingen als Sport & Bewegen en diverse management opleidingen. Vanaf dit schooljaar is HBO instelling Windesheim ook gekoppeld aan het CSE programma.

Op de website van het "Centre of Sports & Education"  vindt u informatie over deze school. Waar het heel kort op neerkomt, is dat de leerlingen van deze school, onder schooltijd 4x sport specifiek (squash) en 1 x fysieke training krijgen van 8.30 tot 10 uur of 10.30 tot 12.00 uur.  Deze trainingen zitten dus in het schoolprogramma verwerkt, tevens heeft men alle voordelen van een Lootschool. De School begint altijd om 8.30 uur en een groot gedeelte van het huiswerk wordt ook op school gedaan. Tevens ontvang men onder andere veel fysieke-, medische- en voedingsbegeleiding. Verder heeft de squashtrainer nauw contact met de school over o.a. de schoolresultaten en zij heeft via het monitor programma ( magister) inzicht in de schoolresultaten van de leerlingen.


De sport specifieke ( squash) en fysieke trainingen zijn geheel kosteloos! Het schoolgeld voor het CSE is vergelijkbaar met de gewone voortgezet onderwijs scholen.

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor huisvesting, ideaal voor bv de leerlingen welke hun MBO studie in Zwolle willen volgen.

De squash trainingen worden gegeven door SBN regio trainster Dagmar Vermeulen en geassisteerd door Rutger Jan Kamperman.

Nieuwsgierig geworden? Dan kun je langs komen op woensdag 22 januari tussen 18 en 21 uur !!

Je bent nergens toe verplicht, maar je zal zeker een indruk krijgen over wat deze school nou inhoud en voor een mogelijkheden beidt.

Als je een informatiepakket wilt ontvangen over het CSE , neem dan contact op met Dagmar Vermeulen via dagmar@squashzwolle.nl 

« Terug