Ton Mijs wint Adri van Noort Award

Algemeen

Ton Mijs wint Adri van Noort Award

Jaarlijst wordt er tijdens het NK Squash de Adri van Noort award uitgereikt. Ook bekend als Vrijwilliger van het jaar. De Adri van Noort Award is een prijs voor een squashliefhebber die een langere periode uitzonderlijke verdiensten voor de squashsport in Nederland heeft (gehad) door :

 

- het inspireren van de squashwereld op verscheidene vlakken of

- het op een bijzondere wijze de squashsport in Nederland of Internationaal op de kaart te zetten of

- nuttig en lofwaardig optreden ten behoeve van de squashsport in het algemeen en de squashsport in Nederland in het bijzonder.

 

De commissie voor het uitreiken van de Awards bestaat uit Roelof de Vries (voorzitter Euregio Squash), Marc Veldkamp (Oud-directeur SBN), Marten van der Mark (Hoofdredacteur Squashlife) en Thony Schwab (Manager Squash Almere).

Winnaar Ton Mijs

Ton was in de jaren 80 en 90 vrijwillig bestuurder bij PSRC in Papendrecht. Daarnaast is Ton al 20 jaar actief als scheidsrechter op het hoogste niveau in Nederland. Hij is tevens de drijvende kracht achter het het Eredivisie squashteam wat vanaf 2013 in Dordrecht speelde en nu spelen zij in Ridderkerk met als hoogtepunt het kampioenschap in 2016.  Ton is ook als toernooiarts actief geweest tijdens het WK Squash in Rotterdam, DPD Open Squash in 2019 en tijdens the World Junior Open in 2015 in Eindhoven.

« Terug