David Zeman (Tsjechiƫ) wint EYE Hillegom

Algemeen

David Zeman (Tsjechiƫ) wint EYE Hillegom

De Tjech met een Wereldranking van 187 maakte zijn plaatsing waar, maar het was een zware route naar de titel. In de eerste ronde moest hij al diep gaan tegen Joris Wagenaar van Victoria. Het werd een nipte 3-2 winst.  In de 2e ronde op papier een simpele 3-0 overwinning tegen de Australiër Tom Steward, maar dat gaf de wedstrijd niet goed weer. In de halve finale weer een 3-2 wedstrijd tegen de zeer goed spelende Thijs Roukens. De andere halve finale was een thriller tussen de routinier Rene Mijs en de nummer twee van het afgelopen NK, Marc ter Sluis. Met 15-13 in de vijfde game was Marc ter Sluis degene die de wedstrijd won, maar het had ook omgekeerd kunnen zijn.

De finale was een spannende wedstrijd met fases die van uitstekend niveau waren, maar het werd uiteindelijk een survival of the fittest. Marc ter Sluis, spelend voor Squash Almere, won de eerste twee games en leek af te stevenen op de titel, maar Zeman had al eerder laten zien dat zijn kracht ligt in conditie en fitheid. Het werd een slooppartij en Marc probeerde alles om het tij te keren. Hoofdscheidsrechter Marco van der Berg moest met waarschuwingen de spelers in toom houden en de wedstrijd strak houden. Ondanks dat ter Sluis alle probeerde heeft David Zeman uiteindelijk de titel verdiend gewonnen.

De derde plaats ging naar Thijs Roukens (CS Drachten) die de leeg gespeelde Mijs (Ridderkerk) eenvoudig aan de kant zette. De winnaar van de plate werd Tom Lucas van Squash City die Frank Goossens van CS drachten met 3-1 versloeg. Het volgende PSA EYE toernooi is op 20 maart bij Squash Ede. De overige categorieën spelen op zaterdag 21 maart.

Foto’s van het toernooi kun je vinden op de facebook pagina van de EYE tour. Volledige uitslagen zijn te vonden op www.toernooi.nl

« Terug