Nederlands Team voor EK Squash 2020 bekend

Algemeen

Nederlands Team voor EK Squash 2020 bekend

Squash Bond Nederland (SBN) heeft afgelopen woensdag de spelers en speelsters bekend gemaakt die Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens het Europese Kampioenschap Squash voor landenteams dat van 29 april tot en met 2 mei 2020 plaatsvindt in Nederland in het Klokgebouw en bij SquashTime in Eindhoven. De Nederlandse ploegen zullen dus in eigen land te bewonderen zijn. Kaarten voor dit evenement of meer informatie vind je op www.eksquash.nl 

Doordat het EK Squash in eigenland plaats vind ziet SBN de mogelijkheid om zowel de Dames als de Herenploeg met een extra speler uit te breiden. Dit geeft SBN de mogelijkheid om een extra speler/junior de ervaring te geven om deel te nemen aan een EK wat bijdraagt aan de ontwikkeling op de langere termijn.

Dames

De Damesploeg zal onder leiding staan van Natalie Grinham. Zij heeft de beschikking over Nederlands kampioene Milou van der Heijden (PSA-34), Tessa ter Sluis (PSA-70), Fleur Maas (PSA-216), Megan van Drongelen en Sanne Veldkamp (PSA-100). Deze speelsters zijn op basis van hun prestaties en selectievoorwaarden van SBN geselecteerd voor het EK. Nieuw in de EK Selectie zijn Sanne Veldkamp en de 20-jarige van Drongelen die haar debuut maakt in het ‘grote’ Oranje. 

Heren

Bij de mannen, die tijdens de Europese titelstrijd uitkomen in Division Two, bestaat het nationale team in ieder geval uit Marc ter Sluis (PSA-248), Rick Penders, Roshan Bharos (PSA-123), Thijs Roukens (PSA-439) en Tess Jutte (PSA-297). Voor de zesde positie komen Luke Stauffer, Rowan Damming, Tjeu Dubbeldam, Sebastiaan Hofman, Sam Gerrits en Stan Al in aanmerking. Zij spelen op 27 en 28 maart een Play-Off voor de laatste beschikbare plek.

De poule-indelingen en speelschema’s voor het EK worden later bekend gemaakt door de Europese Squash Federatie (ESF).

« Terug