[Afgelast] NK Jeugd 13, 17, 23 is er klaar voor, schema's online

Algemeen

[Afgelast] NK Jeugd 13, 17, 23 is er klaar voor, schema's online

Komend weekend zal het tweede NK Junioren gespeeld worden bij Houtrust, Den Haag. Het evenement is er voor de beginnende junior maar ook het absoluut toptalent. Het evenement vindt dit jaar voor het eerst plaats bij Houtrust, Den Haag. Toernooimanager Erwin van Voorthuizen kijkt na maanden voorbereiding uit naar het eerste SBN evenement sinds jaren! ‘’De jeugd heeft de toekomst en wij zijn blij dat we de jeugd kunnen verwelkomen bij Houtrust!’’

De schema's van het aanstaande NK Jeugd zijn zojuist gepubliceerd en zijn hier te vinden: https://www.toernooi.nl/sport/seeds.aspx?id=1DF61919-97C8-49E3-8DC3-736E9471F07F 

 

In de hoogste categorieën (<23) zijn Thijs Roukens & Fleur Maas door de plaatsingscommissie ingeschaald als titelfavoriet. Beide spelers zijn tevens titelverdediger. De plaatsing voor het NK Jeugd wordt gedaan door een plaatsingscommissie. Dit jaar namen Tom Lucas, Tommy Berden, Jason Morris, Nick Kuys, Ken Flyn, Sjef van der Heijden, Thony Schwab en Dagmar Vermeulen plaats in de commissie. 

 

De wedstrijden beginnen zaterdag en zondag om 12:00. De laatste rondes worden gespeeld rond 16:00 en de laatste finale is zondag om 16:40. 

 

Corona 

SBN heeft in overleg met instanties besloten om het NK Jeugd gewoon doorgang te laten vinden, daarbij wordt de huidige stand van zaken omtrent Corona dagelijks geëvalueerd. Hou daarom mail en squash.nl in de gaten voor eventuele updates.

 

Bezoekers van het NK Jeugd met gezondheidsklachten wordt verzocht om niet af te reizen. Deelnemers uit Brabant kunnen bij afmelding eveneens kosteloos hun inschrijfgeld terug krijgen. Daarnaast willen wij iedereen attenderen op de onderstaande hygiëne regels en sport specifieke regels die dit weekend van kracht zullen zijn. 

 

Basis hygiëne

 

Wij raden squashers en bezoekers van wedstrijden en bijeenkomsten wel aan extra te letten op de basis hygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

 

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

 

Het zijn:

 

- Was je handen regelmatig

- Hoest en nies in je elleboog

- Gebruik papieren zakdoekjes

 

Sport specifieke hygiënezaken

 

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne volgt SBN het advies om bij de wedstrijden de komende periode het handen schudden met teamgenoten, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij squashers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor het handen schudden te gebruiken. SBN adviseert het volgende:

 

- Ontvang je teamgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handen schudden;

- Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handen schudden;

- Het blijft belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken;

- Was voor de start van je wedstrijd je handen (minimaal 20 seconden)

« Terug