SBN ondersteunt squashaanbieders waar mogelijk

Algemeen

SBN ondersteunt squashaanbieders waar mogelijk

De uitbraak van het coronavirus en de ingrijpende maatregelen die de regering heeft genomen, hebben grote impact op ons land. De ingrijpende maatregel van de regering om squashcentra vooralsnog drie weken lang – tot en met 6 april 2020 – te sluiten, treft de ondernemers in onze branche hard. We informeren onze leden zo goed mogelijk en voorzien van advies op basis van onze experts en kennispartners.


Wat hebben we tot nu toe in de afgelopen dagen gedaan voor onze aanbieders?

Financiële regelingen overheid

We hebben alle mogelijke regelingen vanuit de overheid verzameld waar squashcentra gebruik van kunnen maken. Deze hebben we op deze pagina overzichtelijk weergeven.

Impact analyse genomen maatregelen

We hebben samen met een aantal squashcentra een eerste impactanalyse gemaakt welke inkomsten onze branche misloopt door een sluiting t/m 6 april en waar mogelijk tot 1 augustus. Deze cijfers zijn op dinsdag 17 maart aangeleverd bij NOC*NSF. De raming voor de misgelopen inkomsten tot en met 6 april komen neer op zo’n 5,5 miljoen euro. Indien de maatregelen zich doorzetten tot 1 augustus komt dit neer op nog eens 30 miljoen.

SBN is vertegenwoordigd in een netwerk genaamd ‘Platform Ondernemende Sportaanbieders’ (afgekort: POS). In dit netwerk zitten partijen als NLActief (Fitness) en Golf, die zich gezamenlijk hard maken voor de commerciële aanbieders in de sport. De totale impact van commerciële sportaanbieders wordt geschat op 300 miljoen en is meegenomen in de oproep van NOC*NSF om een noodfonds op te richten ter waarde van 950 miljoen euro.

Download hier het rapport economische impact sportsector

Download hier het begeleidend schrijven.

Actief contact centra

We houden actief contact met de squashcentra over onze producten/diensten en informatie vanuit autoriteiten die ons toe komt. Hiermee proberen we eigenaren, voorzitters en managers zo goed mogelijk van informatie voorzien.

SBN zal ook informatie, antwoorden op uw vragen en nuttige tools verzamelen en verspreiden via de infobulletin’s en op onze website zodra beschikbaar. Ook de komende tijd blijven we ons dus inzetten voor onze squashcentra.

 

In het kader van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen we uiteraard bij om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Daarom hebben wij op kantoor besloten om vanaf 12 maart grotendeels thuis te werken. Telefonisch zijn wij daarom wellicht iets minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent. Tevens zijn alle SBN activiteiten vanaf deze datum worden opgeschort.

Indien u als centrum vragen heeft, kunt u contact opnemen met rogier@squashbond.nl. Wij proberen u dan zo spoedig mogelijk van dienst te zijn.

« Terug