EK Squash door coronavirus verplaatst

Algemeen

EK Squash door coronavirus verplaatst

Eindhoven, 19 maart 2020 – Het grootste squashtoernooi van Europa, wat komende april gehouden zou worden in het Klokgebouw in Eindhoven, wordt verplaatst naar later dit jaar. Dat heeft de organisatie, bestaande uit Squashtime Eindhoven, DPD Pakketservice en Squash Bond Nederland samen met de Europese Squash Federatie besloten.

Sjef van der Heijden, eigenaar Squashtime Eindhoven:

“De sportwereld wordt hard geraakt door de genomen maatregelen. De sport in Nederland staat voor het eerst helemaal stil. Een ongekende situatie voor Nederland. De organisatie voelt de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor belanghebbenden, spelers en bezoekers. Zorg dragen voor de volksgezondheid en gehoor geven aan het optimaal kunnen bestrijden van het virus is uitermate belangrijk en hier dient de squashsport zijn verantwoordelijkheid te nemen. We zien als organisatie dan ook geen andere mogelijkheid het EK uit te stellen. Als we straks het toernooi alsnog mogen organiseren, gaan we er het grootste squashfeest van Europa van maken.”

Uitstel naar later in 2020

Er wordt alles op alles gezet om het evenement alsnog in Nederland te organiseren. De komende periode zullen alle betrokken partijen op zoek gaan naar een alternatieve datum voor dit Europese Squash toernooi waarbij internationale topspelers als Gregory Gaultier, Camille Serme, Simon Rossner en Milou van der Heijden alsnog voor hun land kunnen strijden voor de Europese Titel. 

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het toernooi is voorlopig gesloten. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor het toernooi later dit jaar. Zodra er nieuws is over het toernooi, wordt dit op www.eksquash.nl gepubliceerd.

« Terug