Update: Impact Corona op SBN Activiteiten

Algemeen

Update: Impact Corona op SBN Activiteiten

Maandagavond 23 maart zijn er nieuwe, strengere overheidsmaatregelen tot 1 juni ingegaan omtrent ‘social distancing’. SBN wil iedereen graag informeren en zo duidelijkheid scheppen welke gevolgen dit heeft voor de nog openstaande evenementen en competities. In navolging van andere bonden (o.a. Handbal, Basketbal, Zwemmen etc.), heeft ook SBN dinsdag 24 maart de betekenis van de maatregelen getracht te vertalen naar de squashsector. Hierbij is besloten dat SBN activiteiten tot 1 juni worden afgelast. SBN probeert continue te balanceren tussen het gezondheidsaspect en weer de gelegenheid te geven tot sport. SBN tracht daarbij om continue de beste beslissing te maken met zoveel mogelijk informatie. De besluiten van SBN hebben de volgende gevolgen voor de activiteiten:

SBN Reguliere Competitie

SBN heeft in tegenstelling tot andere bonden de intentie om de reguliere competitie af te maken. Hierbij in ogenschouw nemende dat het slechts één speelronde betreft, daar waar andere sporten nog meerdere speelronden te gaan zouden hebben. In het huidige scenario zal de geannuleerde speelronde van 13 maart gespeeld worden op 19 juni 2020. Deze intentie is op basis van het feit dat de maatregelen van de overheid hier weer ruimte voor geven.

 

De Nacompetitie, ook wel bekend als P/D wedstrijden worden geannuleerd. SBN zal uiterlijk 1 juni communiceren wat dit zal betekenen voor de plaatsen om promotie en degradatie.

 

SBN MIX Competitie

De SBN MIX Competitie wordt in 2020 niet gespeeld en is daarmee afgelast. Door het wegvallen van meerdere competitiedata ziet SBN geen mogelijkheid de competitie in de huidige vorm te organiseren. Op de overgebleven MIX Competitiedata gaat SBN – indien mogelijk – een alternatieve competitievorm organiseren in een vergelijkbaar format als de MIX Competitie (Mannen en vrouwen gemengd). SBN werkt hiervoor aan een (nieuwe) pilot die direct implementeerbaar is zodra de gelegenheid zich voordoet dat er weer activiteiten georganiseerd kunnen worden. Teams kunnen zich hier opnieuw voor inschrijven, SBN zal dit communiceren zodra het opent. 

 

SBN Jeugd voorjaarscompetitie

De SBN Jeugd voorjaarscompetitie wordt in 2020 niet gespeeld en is daarmee afgelast. SBN zal opzoek gaan naar de mogelijkheid om een SBN Jeugddag te organiseren ter promotie van jeugdsquash en de opening van het seizoen 20/21. Ook hier geldt dat dit onder voorbehoud van overheidsmaatregelen is. 

 

NK Dubbel

Het NK Dubbel staat op 6 en 7 juni op de SBN Kalender bij SquashTime Eindhoven. Dit evenement gaat vooralsnog door. Indien de overheidsmaatregelen verlengd worden zal SBN opnieuw evalueren of dit evenement doorgang kan vinden en eventueel opzoek naar een alternatieve datum later in het jaar.

 

NK Jeugd <13, <17, <23

Het NK Jeugd <13, <17, <23 dat op 14 en 15 maart gepland stond gaat vooralsnog door op een alternatieve datum. SBN zal op zoek gaan naar een alternatieve datum later in het jaar.

 

Landelijke Tourcircuit Toernooien

Alle landelijke tourevenementen (Eye Tour, Dunlop Tour, TMG Tour en overige landelijke evenementen) zijn tot en met 1 juni afgelast.

 

SBN Eredivisie

SBN zal in de loop van deze week bekend maken wat er met de profcompetities zal gebeuren. Hierover volgt later een separaat persbericht. 

 

SBN is zich bewust van alle inspanningen die centra, vrijwilligers en spelers dit seizoen hebben geleverd, dank daarvoor. SBN neemt deze beslissingen niet voor ons plezier, we squashen namelijk allemaal graag zo veel en zo vaak als mogelijk. We nemen deze beslissingen omdat de situatie dat vereist en omdat we geloven dat gekozen scenario’s de beste oplossing is voor alle betrokkenen. Financiële schade voortkomend uit de maatregelen kan niet bij SBN worden verhaald.

« Terug