Squash Bond biedt via POS protocol aan bij EZK voor verantwoorde heropening

Algemeen

Squash Bond biedt via POS protocol aan bij EZK voor verantwoorde heropening

Platform Ondernemende Sportaanbieders biedt EZK 6 protocollen aan voor verantwoorde heropening van de sport

Op 16 april heeft het Platform Ondernemende Sportaanbieders een algemeen protocol voor de heropening van sport aangeboden bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, vergezeld van specifieke protocollen voor 6 verschillende sporten. De Paardensport, Fitness, Klimsport, Zwemsport, Squash, en Golf zijn de sporten die zich uitgebreid hebben voorbereid met protocollen voor medewerkers, ondernemers en vooral sporters om weer verantwoord te kunnen gaan sporten.

De actie wordt ondersteund door Prof. Dr. M.J.M. (Mai) Chin A Paw, Sociale Geneeskunde VU Amsterdam: “Regelmatige lichaamsbeweging is goed voor zowel de fysieke als mentale gezondheid: Bewegen helpt om de kans te verkleinen op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische aandoeningen. En meer specifiek voor Corona: lichaamsbeweging stimuleert je immuunsysteem, verbetert de conditie van hart en longen, verbetert je humeur en vermindert gevoelens van angst en stress. 

Voor kinderen is lichaamsbeweging essentieel voor een optimale groei en ontwikkeling. Ik pleit er dan ook voor dat sportaccommodaties zo snel als mogelijk weer op een verantwoorde manier worden geopend. De opzet van het Platform Ondernemende Sportaanbieders is een goed initiatief hiervoor.”

 

Er is ook brede steun voor het initiatief vanuit de FNV: Hanan Yagoubi, bestuurder FNV zegt: “Gelet op de inhoud van het protocol, dat voorziet in uitgebreide regels en instructies waaraan sporters en medewerkers zich dienen te houden en die gebaseerd zijn op de RIVM-richtlijnen, onderteken ik het protocol graag. Het kan ertoe bijdragen dat wordt toegestaan dat deze sporten onder voorwaarden weer beoefend mogen worden.”

 

Het algemene protocol voor de sport is in samenwerking tot stand gekomen met de bij het POS aangesloten brancheorganisaties in de sport, MKB-Nederland, het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, FNV en in afstemming met NOC*NSF. Het protocol wordt medeondertekend door de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

 

De volgende brancheorganisaties hebben een protocol opgesteld: FNRS (Ruitersportcentra), NL Actief (Fitness), Branchevereniging Klimsport, WIZZ (Zwembaden), SBN (Squash), NVG (Golf).  De protocollen zijn hier te vinden. 

 

Het platform ondernemende sportaanbieders is een samenwerking van inmiddels 11 organisaties in de sport die allemaal ondernemende sportaanbieders vertegenwoordigen. Zonder lockdown sporten ca. 6 miljoen Nederlanders regelmatig bij ondernemende sportaanbieders. 

 

Squash Bond Nederland

SBN presenteert het protocol met gepaste trots wat in samenwerking met haar ondernemers is gemaakt. Rogier van Veen (contactpersoon squashcentra): ''In de afgelopen twee weken zijn we achter de schermen ontzettend druk geweest om een weloverwogen protocol op te stellen voor onze sport. Hierin stonden de richtlijnen van het RIVM en creatief denken continue centraal en trokken we als Squash Bond op met belangrijke partners. Het protocol is vormgegeven in samenspraak met aangesloten brancheleden van SBN (Squashcentra, red.). We presenteren het protocol dan ook met gepaste trots en blijven ons inzetten voor onze branche. Dit doen we uiteraard met het gezondheidsbelang voorop, maar als we groen licht krijgen, dan zijn we er als sport klaar voor.''

 

Media kan voor een (verdere) toelichting contact opnemen met Lodewijk Klootwijk via LK@ondernemendesportaanbieders.nl

Meer informatie over het POS is te vinden op www.ondernemendesportaanbieders.nl

 

 

« Terug