SBN blijft zich ondanks coronavirus ontwikkelen, wel jouw hulp bij nodig

Algemeen

SBN blijft zich ondanks coronavirus ontwikkelen, wel jouw hulp bij nodig

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep en squash is dan ook helaas voorlopig niet mogelijk. Ondanks deze beperkingen, blijft SBN zich door ontwikkelen en doet dit tezamen met hulp van aanbieders, wedstrijdleiders en externe hulp. In deze ontwikkelingen – waar ook jouw hulp benodigd is – neemt SBN squashend Nederland graag mee.

De komende periode werkt SBN aan verschillende zaken, maar de grootste vier thema’s zijn hieronder weergegeven. 

 

  1. Damescompetitie 

Zoals al eerder bericht werkt SBN aan de structuur en opzet van de damescompetitie. SBN merkte uit (eerder) onderzoek en de reacties uit het land dat op dit onderdeel een (nieuwe) impuls benodigd is. Komende week worden er interviews gehouden met competitieleiders of afgevaardigden die meer dan de helft van de competitie representeren. Op basis van deze informatie alsmede het nationale squashonderzoek, worden de ideale competitiestructuur en competitieformats onderzocht.  

 

  1. Ranking en speelsterkte

In de komende periode zal SBN een pilot gaan draaien met een nieuwe opzet van de ranking en speelsterkte. Binnen squashend Nederland is er veel onvrede over de bestaande ranking/speelsterkte. Dit leidt tot ongelijkwaardige wedstrijden en daarmee verminderd spelplezier. Kortom, tijd voor actie. SBN heeft een bepaalde systematiek beoogd die beter aansluit bij de wensen/behoeften vanuit (breedtesport)squashers, wedstrijdleiders en SBN. SBN is op zoek naar personen met een ICT-achtergrond of ideeën hebben over de ranking/speelsterkte die willen meedenken in een werkgroep. Bij interesse kan er gemaild worden naar rogier@squashbond.nl

 

  1. Wensen en behoeften/ producten en diensten

Naast de damescompetitie en ranking zijn er meer zaken die naar voren zijn gekomen uit het nationale squashonderzoek. Deze worden gebundeld onder de noemer SquashSupport waarin SBN - vanuit een samenwerkingsverband met NOC*NSF - samenwerkt met extern bureau genaamd The Brown Paper Company. Gezamenlijk worden op basis van het onderzoek de wensen en behoeften in kaart gebracht en zal er invulling worden gegeven in de vorm van verbeterde of nieuwe producten en diensten.

 

  1. Ledenadministratie 

Het vierde thema is ook het thema waar jouw hulp benodigd is. Het is al jarenlang doorn in het oog van squashers, clubs en van SBN, de huidige ledenadministratie. Veel informatie is verouderd wat bij iedereen tot veel frustratie leidt. Achter de schermen is SBN druk bezig met een grote opschoning evenals het actualiseren van informatie, maar hier is jouw hulp benodigd. Via deze link kun je binnen jouw profiel je eigen informatie actualiseren/aanvullen/checken (let op 2 tabbladen). De komende tijd zal SBN squashers en mogelijk ook clubs benaderen om tot een actueel overzicht te komen. 

 

Naast deze ontwikkelingen werkt SBN achter de schermen hard om straks weer te kunnen squashen. SBN werkt hierin samen met haar brancheleden, NOC*NSF, Platform Ondernemende Sport, MKB-Nederland, VNO-NCW én heeft contact met de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Economische Zaken (EZK). Hierin wordt ook gekeken naar (aanvullende) financiële regelingen voor de squashsport en haar verenigingen/ondernemers.

« Terug