Code oranje voor squashsport na versoepelingen

Algemeen

Code oranje voor squashsport na versoepelingen

Op woensdag 6 mei heeft de persconferentie van het kabinet niet gebracht waar we zó op hoopten; het openstellen van binnensportaccommodaties. De opening van accommodaties met binnensportactiviteiten is tot 1 september niet mogelijk, dit zorgt ervoor dat de zorgen om onze squashsport toenemen.

 

SBN snapt dat de volksgezondheid voorop staat, maar blijft in het ongewis waarom er niet binnen kan worden gesport. Het aantal reisbewegingen naar een squashcentrum zijn in 99% van de gevallen op eigen gelegenheid. Vermoedelijk heeft dit met de aerosolen (luchtdeeltjes) te maken, dit is vooralsnog speculatie. SBN probeert hier duidelijkheid over te verkrijgen.

 

De squashbranche in Nederland wordt hardgeraakt door het uitblijven van versoepelingen voor onze branche. SBN gaat onverminderd hard door om de squashinfrastructuur te bewaken. Squash is één van de gezondste sporten ter wereld en is dus een ideaal onderdeel van de oplossing om mensen gezonder te laten leven en meer weerstand te laten opbouwen.

 

Aanstaande dinsdag heeft SBN zélf een gesprek heeft met Minister van Rijn (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport). In dit gesprek zal het onder andere gaan over de (financiële) impact van de versoepelingen en de compensatie voor kapitaallasten. 

 

SBN trekt in deze periode zeer nauw op met Platform Ondernemende Sport, waar onder meer NLActief (fitness) in vertegenwoordigd is. Tevens heeft SBN veelvuldig contact met NOC*NSF, VNO-NCW/ MKB NL als andere betrokken partijen om de belangen van onze sport zo goed mogelijk te behartigen.

 

Het is nu meer dan ooit zaak dat we als branche één sterk collectief vormen. Van verenigingen tot ondernemers, van leveranciers tot squashers. Samen maken we het beste van de grootste uitdaging ooit.

« Terug