Ademruimte voor squashondernemers na steunpakket

Algemeen

Ademruimte voor squashondernemers na steunpakket

Op woensdag 20 mei heeft het ministerie van Economische Zaken een nieuw steunpakket afgekondigd voor onder meer de commerciële squashaanbieders. Iets waar SBN zich op de achtergrond lange tijd voor heeft ingezet in samenwerking met haar brancheleden.

Het nieuwe steunpakket bestaat uit twee delen, enerzijds de uitbreiding van de bestaande maatregelen waaronder de NOW-regeling voor het personeel, alsmede de regeling voor zelfstandigen (TOZO) en overbruggingskredieten. Naast deze regeling komt er steunmaatregel die tegemoetkomt aan de vaste lasten oplopend tot €20.000 voor een periode van drie maanden.

 

De steun komt na een intensief traject van SBN met haar brancheleden, het inmiddels bekende Platform Ondernemende Sport (POS), MKB Nederland, VNO-NCW en de betrokken ministeries. In de afgelopen periode heeft SBN veelvuldig financiële cijfers opgevraagd bij haar brancheleden, mede door deze cijfers komt ook de gehele squashbranche in aanmerking voor dit nieuwe steunpakket. Verenigingen werden reeds eerder geholpen met een steunpakket.

 

SBN ziet het steunpakket voor commerciële squashaanbieders als zeer welkom, Rogier van Veen (SBN, centra en verenigingen): ‘’Deze ondersteuning was hard nodig. Een deel van de squashcentra verkeerde in zwaar weer, deze steun - die mede dankzij de squashondernemers tot stand is gekomen - geeft de squashsport een beetje ademruimte. Het pakket neemt niet alle zorgen weg van onze ondernemers, maar zorgt er wel voor dat de squashinfrastructuur in Nederland in grote mate overeind gehouden kan worden’’.

 

Het overeind houden van de squashinfrastructuur was het primaire doel, de komende tijd zet SBN zich in voor het verantwoord squashen in een 1,5 meter samenleving en werkt het samen met haar partners aan een eerdere openstelling.

 

-----

SBN werkt momenteel aan de uitwerking van alle regelingen en zal deze in de komende dagen bundelen in haar digitale omgeving voor SBN Centra. Nog geen toegang en/of graag toegang verkrijgen? Mail dan naar rogier@squashbond.nl

« Terug