Winning shot voor squash!

Algemeen

Winning shot voor squash!

Exact 100 dagen leefden squashcentra tussen hoop en vrees en konden squashers geen gebruik maken van de squashbanen. Vandaag gaf het kabinet tijdens de persconferentie groen licht. Squashcentra mogen weer open per 1 juli aanstaande.

Hoe squash er definitief uit zal gaan zien, zal op zeer korte termijn worden gepubliceerd. SBN werkt samen met haar partners aan een eenduidig protocol en wacht nu op documentatie van het RIVM en NOC*NSF. In ieder geval ziet het ernaar uit dat er weer normaal gesquasht mag worden op de baan zonder leeftijdsbeperking. Buiten de baan geldt 1,5 meter afstand. Ook competities, clubavonden inclusief rackettoss is weer mogelijk per 1 juli.

 

Tom Lucas, directeur SBN: ‘’Dit is fantastisch nieuws voor de squashsport in Nederland. Squashers en centra keken hier reikhalzend naar uit. We hebben hier met z’n allen hard voor gewerkt. De komende dagen gaan we de exacte invulling vormgeven en de sector verder helpen met de opstart’’

 

Voorbereiding centra

SBN heeft in de afgelopen periode haar centra zo goed mogelijk voorbereid op de heropening. Naast een digitale omgeving en veel updates, faciliteerde SBN onder andere ook middels een gratis verstrekt communicatiepakket en de samenwerking met Baanreserveren.nl. Dit deed het naast haar gesprekken en werkgroepen met ministeries en partners (o.a. Platform Ondernemende Sport en NOC*NSF).

 

Ook Squashcentra hebben de afgelopen maanden niet stil gestaan. Velen hebben verbouwd, opgeknapt of schoongemaakt en sommigen hebben een tijdelijk vervangend aanbod aangeboden. Deze squashcentra verdienen nu de steun, van jou, ga squashen, neem een drankje, koop een nieuw (Dunlop) balletje of een racket. 

 

Squash Bond gaat door

Hoewel de centra weer open mogen, is SBN nog niet klaar met haar werk. Rogier van Veen (centra en verenigingen): ‘’De afgelopen tijd is er bergen aan werk verzet, zo zorgden we voor financiële tegemoetkomingen voor commerciële centra én verenigingen, kon de commerciële horeca eerder open en kunnen centra nu twee maanden eerder dan gepland weer maximaal gaan draaien. Een succes voor de hele squashsector.’’

 

UPDATE 25 JUNI 2020

Squash Bond Nederland publiceert op vrijdagmiddag (2e deel middag) haar protocol en alle relevante doucumentatie. Op dit moment is SBN in afwachting van enkele documenten en/of verduidelijkingen en worden deze verwerkt in het (branchespecifieke) protocol.

« Terug