Marjolein Houtsma nieuwe voorzitter Squash Bond Nederland

Algemeen

Marjolein Houtsma nieuwe voorzitter Squash Bond Nederland

🇬🇧For English version click here🇬🇧

Op zaterdag 27 juni jl. vond de Algemene Ledenvergadering van Squash Bond Nederland plaats. De vergadering werd digitaal georganiseerd in verband met het coronavirus. Het bestuur en bureau namen fysiek deel aan de vergadering op 1,5 Meter. In de vergadering werd Marjolein Houtsma benoemd tot nieuwe voorzitter van SBN.

 

Houtsma is geen onbekende in de Squashwereld. De voormalig topsporter maakte 14 jaar lang deel uit van het Nederlands Dames Team, won meermaals de Europacup en behaalde een top-20 klassering op de Wereld Ranglijst. Daarnaast organiseerde zij in het verleden vele evenementen waaronder de Europees Kampioenschappen voor Teams in het Franse Aix-en-Provence (2010).

 

De door Houtsma zo geliefde squashsport bracht haar heel veel, zo nam de Wijkse onder meer zitting in de ‘Board of Directors’ van de Professional Squash Association (PSA) en doorliep zij een lange carrière bij NIKE Benelux en Noord-Europa waar de functie van Sports Marketing & Event Manager bekleedde. Momenteel is Houtsma docent Frans op verschillende scholengemeenschappen van de Nuovo Scholengroep.

 

Houtsma kijkt er enorm naar uit om vanuit de rol als voorzitter iets terug te doen voor de squashsport: ‘’De sport heeft mij ontzettend veel gebracht en het lijkt mij dan ook een mooie kans om iets terug te doen. Het bestuur en bureau zijn een mooie weg ingeslagen en daar wil ik graag mijn schouders onder zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen de volgende stappen kunnen gaan zetten’’.

 

Houtsma volgt daarmee Peter-Paul Scheerder op die gedurende anderhalf jaar voorzitter en daarvoor 3,5 jaar bestuurslid was van SBN en de bond financieel gezond achterlaat: ‘’Het was ontzettend leuk en leerzaam om iets terug te doen voor de sport die mij veel gegeven heeft. Ik begon in een bijzondere tijd en neem afscheid in een bijzondere tijd, de cirkel is voor mij daarmee rond, al blijf ik mij graag inzetten voor onze sport. De sport en de mensen gaan mij aan het hart. Onze sport verdient meer, gelukkig zijn nu alle ingrediënten aanwezig om er weer iets swingends van te maken’’. 

 

Tijdens de ALV werd er decharge verleend aan het bestuur over het boekjaar 2019 en werd er door het bestuur ook vooruitgekeken naar 2020 waarin het coronavirus een belangrijke impact heeft op de totale sport. Met de opening per 1 juli en het groeiend aantal brancheleden ziet SBN de komende periode met vertrouwen tegemoet.

 

Het bestuur van SBN bestaat per heden uit:

 Marjolein Houtsma

 Voorzitter

 Felipe Salvé

 Penningmeester

 Michiel Schoo

 Secretaris

 Eric Dietz

 Algemeen bestuurslid

 Glenn Nohar

 Algemeen bestuurslid

 

« Terug