THE WAIT IS OVER | Squashcentra weer open

Algemeen

THE WAIT IS OVER | Squashcentra weer open

Het lange wachten voor heel squashend Nederland is eindelijk afgelopen. Op 15 maart sloten alle squashcentra op last van de overheid, vandaag – 1 juli – mogen alle centra weer open en bieden zij plek aan de ruim kwart miljoen squashers in Nederland. 

 

‘’Het beeld is dat bijna alle squashcentra in Nederland vandaag hun deuren heropenen, een enkeling zal dit later deze week doen. De verwachting is dat vele squashers de komende dagen weer vaak op de centra te vinden zijn. Squashers zijn veelal actief in een lokale community en beoefenen de sport in de meeste gevallen 2-4 keer per week. Ook voor deze groep is het lange wachten over’’ aldus Rogier van Veen (breedtesport en contactpersoon centra)

 

Toch zijn er ook uitdagingen om die kwart miljoen squashers terug te laten keren naar de sport. In de afgelopen vier maanden zijn vele Nederlanders anders gaan sporten. Hardlopen, fietsen, skeeleren of vissen, Nederland deed het allemaal. Aan SBN en centra de taak om deze (voormalig) squashers (of juist niet-squasher) weer terug naar de – volgens Forbes - gezondste sport te krijgen. 

 

Reden te meer voor SBN om een campagne op te zetten. Tom Lucas directeur SBN: ‘’We willen het gevoel van squash weer oppakken en samen uitdragen. Het coronavirus zette ons op 1,5 meter afstand, maar als squashgemeenschap zijn we dichter tot elkaar gekomen. We hebben de betekenis en kracht van deze sportsector ingezien en zullen er alles aan doen om dat gevoel uit te gaan dragen samen’’. 

 

 

« Terug