SBN publiceert kalender speelkalender seizoen 2020/2021

Algemeen

SBN publiceert kalender speelkalender seizoen 2020/2021

Met het heropenen van de squashbanen per 1 juli én de versoepeling om ook weer evenementen en competities toe te staan als gevolg van het coronavirus, zijn SBN en toernooiorganisatoren weer in de mogelijkheid om activiteiten te organiseren. 

 

Het seizoen 2020/2021 zal worden afgetrapt op 4 september met de eerste competitieronde. Door het seizoen direct na de zomervakantie te beginnen, is er voor iedereen voldoende kans op een passende voorbereiding. Het seizoen zal eindigen op 11 juli 2021 met de Dutch Junior Open, het jeugdtoernooi dat de ambitie heeft het grootste jeugdtoernooi van Europa te worden, kon dit jaar helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus. 

 

SBN had door het coronavirus alle denkbare speelkalenders uitgewerkt: ‘’We waren op alle scenario’s voorbereid met competitiestarts ver na september. Gelukkig kunnen we sinds woensdag de baan weer op en kijken velen reikhalzend uit naar de eerste wedstrijden’’. Aldus Willem van Meerkerk, competitieleider SBN.

 

Inschrijving competitie 2020/2021

Nu de kalender bekend is, zal ook de opstart voor de competitie in gang gezet worden. Vanaf komende maandag is het voor clubs mogelijk om teams in te schrijven voor de competitie. Dit zal op een nieuwe wijze gebeuren om het gemakkelijker te maken voor wedstrijdleiders, hiervan zijn zij apart op de hoogte gesteld.

 

Kalender 2020-2021

De kalender 2020-2021 is met de grootst mogelijke zorg samengesteld door diverse partijen, maar biedt geen zekerheid. Tom Lucas, directeur SBN: ‘’We zijn afhankelijk van de situatie in de wereld en in Nederland. Verplaatsingen van grootschalige internationale evenementen kunnen invloed hebben op de Nederlandse kalender, alsmede de COVID-19 situatie in Nederland. Ook dan zullen we ons blijven inzetten samen met alle organisatoren om tot een verantwoorde kalender te komen’’

 

De speelkalender voor 2020/2021 vind je hier terug.

« Terug