5 redenen om mee te doen aan competitie

Algemeen

5 redenen om mee te doen aan competitie

Alweer volop in training voor het komend seizoen? Groot gelijk! Op vrijdag 4 september gaat SBN Competitie seizoen 2020-2021 namelijk alweer van start. En de inschrijving is ook al geopend! Je kan je nog aanmelden t/m 14 augustus. Twijfel je nog ? Hier zijn 5 redenen waarom je de competitie zeker niet wil missen!

 

1: Het is gezellig

Sporten helpt je om met meer mensen in contact te komen. Dit geldt nog extra voor de squashcompetitie. Je staat dan wel alleen op de baan, maar gaat op pad met een team van vier. Wil je als team optimaal presteren, dan zal je op je teamgenoten moeten kunnen vertrouwen. Terwijl jullie gezamenlijk voor die eerste plaats strijden, bouw je al snel een sterke band op met je teamgenoten.

2: Je komt erachter hoe goed je nou echt bent.

Door elke week met een vaste groep te trainen, heb je al een grof beeld van je vaardigheden als squasher. Maar hoe goed ben je nu echt? Er is geen betere manier om daarachter te komen, dan mee te doen aan de squashcompetitie. Hierbij neem je het op tegen andere  spelers uit  de regio of wellicht zelfs andere delen van het land. Al spelende leer je niet alleen op welk niveau je zit, maar ook wat je sterke en zwakke punten zijn op de squashbaan. 

3: Je verbetert je vaardigheden

In de squashcompetitie neem je het op tegen spelers uit jouw klasse of divise. Hierdoor word je uitgedaagd om op de belangrijke momenten het beste in jezelf naar boven te halen. En zo kun jij je ontwikkel tot een betere squasher.  

4: Andere squashers leren kennen

In de competitie speel je tegen teams uit de regio of andere delen van het land, waardoor je steeds nieuwe mensen ontmoet. Al deze spelers hebben natuurlijk dezelfde passie als jij. Een mooie gelegenheid om te netwerken of tips uit te wisselen. Want de rivaliteit op de squashbaan staat natuurlijk nooit een gezellig hapje en drankje na de wedstrijd in de weg.

5: Goed voor je conditie

Wat is beter voor je conditie dan sporten? Tijdens de matches ben je non-stop in beweging om de bal bij te houden. Je moet er natuurlijk vol voor gaan om die overwinning voor je team binnen te slepen. Na de match ben je waarschijnlijk doorweekt van het zweet, maar daar staat tegenover dat je uithoudingsvermogen binnen afzienbare tijd in de competitie er op flink vooruit zal gaan.

« Terug